• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ξεκίνησε επίσημα τη Δευτέρα το κυνήγι αρκούδας στο New Jersey, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πολιτείες των ΗΠΑ που ακόμα διατηρεί όμως πνεύμονες πρασίνου και δάση, κυρίως στο βορειοδυτικό της τμήμα.

Παρά τις προσπάθειες των περιβαλλοντικών οργανώσεων, που ξεκίνησαν μέχρι και δικαστικούς αγώνες, το εξαήμερο κυνήγι αρκούδας θα διεξαχθεί φέτος κανονικά και με τις ευλογίες των περιβαλλοντικών αρχών του New Jersey που προειδοποιούν ότι «τα περιστατικά εισβολής των αρκούδων σε σπίτια για την εύρεση τροφής αυξήθηκαν κατακόρυφα».

Όπως ανέφερε μάλιστα εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αλιείας και Άγριας Ζωής «τα παράπονα για τη δραστηριότητα των αρκούδων ανέρχονται σε χιλιάδες, ενώ τη δεκαετία του ’90 ήταν εκατοντάδες».

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις από την άλλη πλευρά επισημαίνουν ότι οι αρμόδιες Αρχές «υπερβάλλουν σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που ανακύπτουν από τις αρκούδες», ενώ αμφισβητούν τα στοιχεία για την αύξηση του πληθυσμού τους.

Το κυνήγι των αρκούδων διαρκεί έξι ημέρες και όσοι συμμετέχουν έχουν προμηθευτεί τις απαραίτητες άδειες.

Στα δάση του New Jersey υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 3.400 αρκούδες, όμως ο πληθυσμός τους αναμένεται να μειωθεί κατά 500 με 700 άτομα μετά το κυνήγι. Σημειώνεται ότι κάθε κυνηγός επιτρέπεται να σκοτώσει μόνο μια αρκούδα.

Αφού σκοτώσει το άτυχο ζώο, ο κυνηγός το μεταφέρει με το φορτηγάκι του στον σταθμό Whittingham. Εκεί υπάρχουν βιολόγοι που ζυγίζουν τις αρκούδες, μετρούν τις διαστάσεις τους, παίρνουν ιστό από το δέρμα τους και τους αφαιρούν δόντια για να υπολογίσουν την ηλικία τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων του New Jersey τη Δευτέρα, πρώτη μέρα του κυνηγιού, στο σταθμό μεταφέρθηκαν 150 νεκρές αρκούδες. Εκεί τους υποδέχτηκαν μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων με πανό που έγραφαν «Ντροπή σας», «Πηγαίνετε σπίτια σας».


ΑΠΟ ECONEWS

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου