• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ένα τραυματισμένο δελφινάκι μόλις 10 ημερών βρήκαν 3 παιδιά σε μια παράλια της Ουρουγουάης. Τη φροντίδα του ανέλαβε εξειδικευμένο κέντρο προστασίας ζώων, και τώρα ο Νιπερ μαθαίνει να κολυμπάει μαζί με τον εκπαιδευτή του.

(Διαβάστε την αρχή της ιστορίας εδώ)

Το δελφινάκι, έχει κλέψει τις καρδιές εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου και από τις αρχές Νοεμβρίου χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά ενημερώνονται μέσω του Ιντερνέτ για την υγεία του μωρού δελφινιού.

Μόλις 10 ημερών ο Νιπερ βρέθηκε βαριά τραυματισμένος από δίχτυα ψαράδων σε μια παραλία του Μοντεβιδέο στην Ουρουγουάη. Τον βρήκαν τρία αγοράκια που αμέσως τον μετέφεραν σε κέντρο προστασίας ζώων. Του έσωσαν τη ζωή.

Με τη βοήθεια του βιολόγου Ριτσαρντ Τεζόορο, ο Νιπερ αναρρώνει...και δυναμώνει. Τον ταΐζουν με το μπιμπερό.. όχι γάλα αλλά ένα μείγμα αλεσμένων ψαριών, κρέμας, δημητριακών, βιταμινών και ενυδατικών αλάτων. Έχει αποκτήσει και φίλους, όπως ο Πικι ο πιγκουίνος.

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η φήμη πως τελικά ο Νίπερ δεν τα κατάφερε και στο διαδίκτυο έγινε πανικός. Εκπρόσωποι του κέντρου που φιλοξενεί το δελφινάκι διέψευσαν την είδηση, λέγοντας πάντως ότι ο Νιπερ παρουσιάζει αναπνευστικά προβλήματα.

Εφόσον όλα πάνε καλά, οι βιολόγοι σκοπεύουν να επιστρέψουν τον Νιπερ στη θάλασσα, ελπίζοντας πως κάποια ομάδα άγριων δελφινιών θα τον υιοθετήσει.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

D.Angel είπε...

Σε παρακαλώ ψάξε λίγο αυτό το θέμα:

http://webwar3.gr/index.php/topic,14233.0.html

εχω πάθει σοκ

Δημοσίευση σχολίου