• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Εκατοντάδες είναι οι σκύλοι που έχουν μείνει χωρίς φροντίδα στο νησί Γεοπγιεόνγκ, το οποίο βομβαρδίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τον στρατό της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με την κορεάτικη φιλοζωική οργάνωση «Κοινωνία για την Ελευθερία των Ζώων», περίπου 200 με 300 ζώα, κυρίως σκύλοι, περιπλανώνται μόνα τους στο νησί ή έχουν μείνει δεμένα.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις ασκούν πιέσεις για τη διάσωση των άτυχων ζώων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 12.000 υπογραφές με στόχο τη λήψη μέτρων για την φροντίδα και την προστασία τους.

Οι βορειοκορεάτικοι βομβαρδισμοί της περασμένης εβδομάδας κόστισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και ανάγκασαν τους 1.500 κατοίκους του νησιού Γεοπγιεόνγκ να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Το να προστατεύσουμε τα ζώα που έμειναν πίσω είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τον συναισθηματικό πόνο», αναφέρεται στη σελίδα που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο με στόχο τη συγκέντρωση υπογραφών για την προστασία των τετράποδων.

Σημειώνεται ότι η φιλοζωική οργάνωση «CARE» έχει ήδη στείλει κάποια από τα μέλη της για να φροντίσουν τα ζώα, ενώ σύντομα αναμένεται να καταφτάσουν στο νησί και κτηνίατροι.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

πω πω!!!!!καημενα ζωακια.
Καλο μηνα να εχεις.

Δημοσίευση σχολίου