• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώην υπάλληλος γνωστού ζωολογικού κήπου στη Βρετανία.

Κουφάρια ζώων σαπίζουν δίπλα σε κάδους σκουπιδιών. Κάποιος θα περίμενε να αντικρύσει αυτή την εικόνα σε μια τριτοκοσμική χώρα, ωστόσο οι φρικιαστικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο «Knowsley Safari Park», έναν από τους πιο γνωστούς ζωολογικούς κήπους της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την Penny Boyd, την πρώην υπάλληλο που αποκάλυψε το σκάνδαλο, το θέαμα ήταν σύνηθες κάθε φορά που το πάρκο δεν χρειαζόταν ορισμένα από τα ζώα.

Όπως κατήγγειλε η γυναίκα, τα ζώα θανατώνονταν από υπαλλήλους που τα πυροβολούσαν χωρίς να έχουν εκπαιδευτεί για κάτι τέτοιο.

Αυτό σημαίνει ότι πολλά υπέφεραν από φριχτούς πόνους και το προσωπικό τα πυροβολούσε πολλές φορές για να πεθάνουν.

«Ένα πρωί άκουσα έναν πυροβολισμό. Όταν γύρισα είδα ότι είχαν πυροβολήσει μια πανέμορφη αντιλόπη που γνώριζα για χρόνια. Έπρεπε να την πυροβολήσουν άλλες δυο φορές για να πεθάνει», είπε η Penny Boyd περιγράφοντας τις φρικτές εμπειρίες της στον ζωολογικό κήπο.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του πάρκου επισημαίνει ότι οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων είναι πάρα πολύ καλές και καταγγέλλει ότι η πρώην υπάλληλος μετακίνησε κάποια από τα πτώματα των ζώων για να «στήσει» τις φωτογραφίες.

Εκτός αυτού υποστηρίζει ότι όταν υπάρχουν περισσότερα ζώα από αυτά που μπορεί να φιλοξενήσει το πάρκο, δεν θανατώνονται αλλά μεταφέρονται σε άλλους ζωολογικούς κήπους.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου