• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Η καναδική βιομηχανία φώκιας βρήκε νέα αγορά για να διοχετεύει τα προϊόντα της, αφού η Κίνα έδωσε πράσινο φως στους καταναλωτές της για την αγορά κρέατος και λίπους φώκιας από τον Καναδά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, πρόκειται για προϊόντα που μετά από μεγάλους αγώνες περιβαλλοντικών οργανώσεων αποκλείστηκαν από τις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Η συμφωνία μεταξύ Κίνας και Καναδά, ανοίγει το δρόμο για την μελλοντική πώληση επιπλέον προϊόντων, όπως για παράδειγμα γούνα φώκιας.

«Η κινεζική αγορά δίνει νέες προοπτικές στην καναδική βιομηχανία φώκιας», τόνισε σε δηλώσεις της η Καναδή υπουργός Αλιείας Gail Shea.

Αν και οι πωλήσεις κρέατος και λίπους φώκιας αποφέρουν λιγότερα κέρδη συγκριτικά με την πώληση γούνινων προϊόντων, η συμφωνία αναμένεται να αντισταθμίσει σε ένα βαθμό την οικονομική ζημιά από την απαγόρευση πώλησης προϊόντων φώκιας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρώπη απέκλεισε από την αγορά της τα προϊόντα φώκιας έπειτα από πιέσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων που καταγγέλλουν ότι το κυνήγι φώκιας είναι εξαιρετικά βάναυσο.

Οι Καναδοί κυνηγοί φώκιας, που στην πλειοψηφία τους είναι αυτόχθονες Ινουίτ, υποστηρίζουν ότι οι κατηγορίες για «απάνθρωπο κυνήγι» στηρίζονται σε πρακτικές που σταμάτησαν να εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα χαρακτηρίζουν την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων φώκιας στην ΕΕ «επίθεση στον παραδοσιακό τρόπο ζωής»
ΑΠΟ ECONEWS

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου