• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Τα μεγάλα σαρκοφάγα της Ελλάδας υπό διωγμό


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τα μεγάλα σαρκοφάγα της χώρας μας και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές. Στον Έβρο, λύκος θανατώθηκε από πυροβολισμό δύο χιλιόμετρα από το χωριό Μεταξάδες στον Έβρο.

Τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ενημέρωσε πολίτης, ενώ την περιοχή επισκέφτηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για να κάνει αυτοψία και να συλλέξει τα απαραίτητα γενετικά δείγματα.
Επίσης μια αρκούδα βρέθηκε σκοτωμένη στο Δ.Δ. Παλιούρας, του Δήμου Δεσκάτης, του Νομού Γρεβενών.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που επισκέφτηκε την περιοχή βρήκε το ζώο πρόχειρα θαμμένο στους νότιους πρόποδες του όρους Καμβούνια. Το ζώο, σύμφωνα με περίοικους και κτηνοτρόφους της περιοχής, θανατώθηκε τουλάχιστον ένα μήνα πριν από πυροβολισμό.

Πρόκειται για ένα ενήλικο και μεγαλόσωμο ζώο, το οποίο θάφτηκε στο σημείο που θανατώθηκε, από εργαζομένους του Δασαρχείου Δεσκάτης. Η επιφανειακή ταφή του ζώου προκάλεσε αλλοιώσεις, που δεν επέτρεψαν αναλυτικότερη νεκροψία.

Οι παράνομοι φόνοι αποτελούν μια από τις σημαντικότερες απειλές για τα απειλούμενα μεγάλα σαρκοφάγα της χώρας μας. Το 2010 επιβεβαιώθηκαν δύο παράνομοι φόνοι αρκούδων και τέσσερις παράνομοι φόνοι λύκων. Ο φόνος των μεγάλων σαρκοφάγων της χώρας μας, αρκούδας και λύκου, απαγορεύεται σύμφωνα με τη νομοθεσία και οι παραβάτες τιμωρούνται.

Σε περιπτώσεις νεκρών σαρκοφάγων καλούνται τους πολίτες να επικοινωνούν άμεσα με την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ώστε οι επιστήμονες της ομάδας να συλλέξουν τα απαραίτητα δείγματα τα οποία θα δώσουν σημαντικές επιστημονικές πληροφορίες και θα χρησιμοποιηθούν για την αποτελεσματική προστασία της άγριας πανίδας στη χώρα μας.

Με την πολύτιμη βοήθεια πολλών πολιτών ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει καταγράψει μέχρι σήμερα περισσότερες από 300 αρκούδες στο Εθνικό Μητρώο της Αρκούδας και 50 στο Εθνικό Μητρώο του Λύκου.

ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου