• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Οι πομποί βλάπτουν τους πιγκουίνους


Σύμφωνα με Γάλλους ερευνητές, οι εξωτερικοί πομποί εντοπισμού και παρακολούθησης που τοποθετούν οι επιστήμονες στους πιγκουίνους, τόσο για να τους μελετούν όσο και για να αποκτούν διάφορα επιστημονικά δεδομένα (π.χ. περιβαλλοντικά), προκαλούν σημαντικά προβλήματα στην υγεία των συμπαθητικών αυτών ζώων.

Επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CΝRS) διαπίστωσαν ότι οι πιγκουίνοι στους οποίους έχει τοποθετηθεί πομπός στα φτερά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τόσο στην αναπαραγωγή τους όσο και στο δέρμα τους και ζουν λιγότερο από τους υπολοίπους, ακόμη και από εκείνους που διαθέτουν μικροσκοπικούς πομπούς εμφυτευμένους κάτω από το δέρμα τους. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο δημοφιλέστερο είδος πιγκουίνων, τον λεγόμενο «αυτοκρατορικό».

Οι ερευνητές μελέτησαν για περίοδο δέκα ετών μια ομάδα 100 αυτοκρατορικών πιγκουίνων, οι μισοί εκ των οποίων έφεραν εξωτερικούς πομπούς και οι άλλοι μισοί εμφυτευμένους. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι πιγκουίνοι που διέθεταν εξωτερικό πομπό έφερναν στον κόσμο σχεδόν τους μισούς απογόνους από ό,τι οι υπόλοιποι πιγκουίνοι. Επίσης, οι πιγκουίνοι με τον εξωτερικό πομπό εμφάνιζαν διάφορα δερματικά προβλήματα και ζούσαν λιγότερο από τους άλλους.

Ορισμένοι ειδικοί είχαν εκφράσει και στο παρελθόν αντιρρήσεις για την τοποθέτηση εξωτερικών πομπών στους πιγκουίνους, αναφέροντας ότι είναι πιθανόν να τους εμποδίζουν στην κολύμβηση. Επίσης, ενδέχεται η αντανάκλαση του ηλίου επάνω στους πομπούς να προδίδει τη θέση των πιγκουίνων στους εχθρούς τους.

ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ


ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΖΩΑ!

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου