• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


H αστυνομία του Quebec ξεκίνησε έρευνα την Παρασκευή για μια ανατριχιαστική ιστορία.
Μια μαύρη Λαμπραντορίνα και τα 8 της κουτάβια δέχτηκαν...επίθεση με αυτόματο πιστόλι καρφιών και εγκαταλείφθηκαν στο δρόμο λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Μετά την δημοσίευση του περιστατικού από τα τοπικά ΜΜΕ, οι φιλόζωοι έγιναν έξαλλοι με την πρωτοφανή βία απέναντι στα ανυπεράσπιστα τετράποδα και προσέφεραν ακόμα και αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του ενόχου.

Δύο κουτάβια τελικά πέθαναν από τα τραύματά τους ενώ η μητέρα κατάφερε να ζήσει με ένα καρφί 8 εκατοστών χωμένο στο πίσω μέρος του κρανίου της!

Δεκάδες ήταν ευτυχώς οι ενδιαφερόμενοι να υιοθετήσουν αυτά τα ζώα από την Société protrectrice des animaux de Granby, το καταφύγιο που ανέλαβε τα σκυλάκια από τις 22/12/2010 και μέχρι σήμερα υιοθετήθηκαν όλα τα κουτάβια αλλά και η μαμά.


Τα σκυλιά εντοπίστηκαν αρχικά από μία 17χρονη που γυρνούσε σπίτι της μετά από βόλτα. Προσπάθησε να πλησιάσει τα κουτάβια αλλά η μητέρα τους ήταν επιθετική μετά απ όλα όσα είχε περάσει αυτή και τα μικρά της. Η νεαρή κάλεσε τη μητέρα της και μαζί με γείτονες προσπάθησαν να πιάσουν τα σκυλάκια. Ήταν 6 κουτάβια μαζί με τη μητέρα, που κρύωναν ξαπλωμένα στη μέση του δρόμου, με τη μητέρα τους να τα προστατεύει όρθια από πάνω τους.

Οι φιλόζωοι αγόρασαν τροφή και μετά από μισή ώρα η σκυλίτσα άρχισε να τους πλησιάζει για να φάει. Κατάφεραν να της περάσουν ένα λουρί γύρω απ το λαιμό και τότε άρχισε να κουνά την ουρά της, να νιώθει ασφαλής και να ηρεμεί. Με τη βοήθεια της φιλοζωϊκής έπιασαν τα κουτάβια αλλά ένα κουτάβι πέθανε κατά τη μεταφορά του στο καταφύγιο, αφού είχε δύο καρφιά χωμένα στο κεφάλι τους.


Αυτοί που εντόπισαν αρχικά τα σκυλάκια είχαν δει μια πράσινη σακούλα κοντά τους και όταν έμαθαν για τα καρφιά στο κεφάλι των ζώων, πήγαν να ερευνήσουν για αυτή τη σακούλα. Ανακάλυψαν ότι μέσα στη σακούλα ήταν ένα νεκρό κουτάβι, το όγδοο από την οικογένεια αυτή, που είχε 3 καρφιά στο κεφάλι του!

Έτσι κατάλαβαν ότι τα σκυλιά αυτά δεν ήταν αδέσποτα, ούτε απλά εγκαταλείφθηκαν αλλά κακοποιήθηκαν βάναυσα.

Η τοπική κοινωνία έχει εξαγριωθεί και έχουν συγκεντρώσει χρήματα που προσφέρουν ως αμοιβή για όποιον δώσει πληροφορίες για το δράστη αυτού του εγκλήματος, αφού όπως λένε χαρακτηριστικά ''φοβόμαστε ότι θα το κάνει εύκολα σε άλλο σκύλο ή ακόμα και σε παιδί, ποιος ξέρει;''.

Όλοι πάντως δήλωσαν ότι ο πραγματικός ήρωας είναι η σκυλίτσα, που πέρασε τόσο φόβο και κακοποίηση, βλέποντας τα μωρά της να υποφέρουν και προσπαθώντας να τα προστατεύσει.
ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου