• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Μία ειδική έρευνα που συνέταξε το Sky News αναφορικά με τους Κινέζους λαθροκυνηγούς ελεφαντόδοντου έφερε στο φως την παράνομη δράση που χαρίζει «χρυσό» στους Κινέζους, οδηγώντας στη σφαγή εκατοντάδων ελεφάντων.

Χαρακτηριστικά, ένα συνεργείο του Sky News κατάφερε να καταγράψει με κρυφή κάμερα τη μαρτυρία Κινέζου ο οποίος αποκαλύπτει ότι η οικογενειακή του επιχείρηση ασχολείται με το παγκόσμιο εμπόριο ελεφαντόδοντου.


Η ρεπόρτερ υποδύθηκε την επίδοξη αγοράστρια μεγάλης ποσότητας ελεφαντόδοντου και η απάντηση που πήρε ήταν η εξής «Εάν κλείσουμε τη συμφωνία σήμερα για την παραγγελία σου, θα σε καλέσω σύντομα και θα σε ενημερώσω ότι έχω το ελεφαντόδοντο που ζητείς».


Μάλιστα, στη μυστική συνάντηση, που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, ο λαθρέμπορος επέδειξε στην κάμερα τρία ζευγάρια χαυλιοδόντων, των οποίων το κόστος ανέρχεται στα 295.000 ευρώ.


Παρά την παγκόσμια απαγόρευση της πώλησης ελεφαντόδοντου, ο λαθρέμπορος δεν δίστασε να πει ότι ο θείος του εργάζεται στη Δυτική Αφρική και έχει επαφές, προκειμένου να μεταφέρει τους χαυλιόδοντες στην Κίνα.


Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πανέξυπνα ζώα πυροβολούνται και πέφτουν νεκρά στο έδαφος. Ύστερα οι λαθροκυνηγοί πριονίζουν τους χαυλιόδοντές τους.


Ωστόσο, τα κομψοτεχνήματα από ελεφαντόδοντο ανέρχονται περίπου στις 150. 000 ευρώ και, σύμφωνα με στοιχεία, το ενδιαφέρον εισαγωγής προέρχεται κυρίως από την Άπω Ανατολή και συγκεκριμένα την Κίνα.

Μία περιβαλλοντική έρευνα οδήγησε σε ένα σκοτεινό υπόγειο στη Ζάμπια, όπου οι Αφρικανικοί έμποροι περιέγραψαν πώς έχουν πωλήσει τρεις τόνους ελεφαντόδοντου σε κινεζική κυβερνητική αντιπροσωπεία.
Συνήθως τα εμπορεύματα μεταφέρονται μέσα στις αποσκευές των λαθρέμπορων. Αρκετές φορές έχουν συλληφθεί άτομα που μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες από απαγορευμένο προϊόν μέσα στις αποσκευές τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, σημειώνονται συχνά αποτυχίες, με αποτέλεσμα να έρχεται στο φως μόνο μια μικροσκοπική μερίδα ενός αυξανόμενου παράνομου εμπορίου.

ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου