• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Οι κυκλώνες Γιάσι και Κάρλος που έπληξαν την Αυστραλία δεν άφησαν μόνο συντρίμμια στο πέρασμά τους, αλλά κατέστρεψαν τους βιότοπους κροκοδείλων και άλλων επικίνδυνων ζώων, αποτέλεσμα αυτά να βγουν “σεργιάνι” και να απειλούν τους κατοίκους των Βόρειων περιοχών της χώρας.

Έτσι, οι αρχές της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας κάλεσαν το κοινό να αποφεύγει πλημμυρισμένες περιοχές γιατί ενδέχεται να κυκλοφορούν κροκόδειλοι.

Επίσης, οι κάτοικοι των κοινοτήτων της βόρειας ακτής του Κουήνσλαντ ειδοποιήθηκαν να μένουν μακρυά από τα πουλιά cassowary, τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Με ύψος πάνω από 1,80 μέτρα, αιχμηρά νύχια μήκους 12 εκατοστών και πολύ ισχυρά πόδια, τα cassowary καταχωρήθηκαν το 2007 στο βιβλίο Γκίνες ως τα πιο επικίνδυνα πουλιά στον κόσμο.

Οι Αρχές του Κουήνσλαντ και περιβαλλοντικές οργανώσεις προειδοποίησαν ότι τις προσεχείς εβδομάδες τα cassowary θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα τροπικά δάση της περιοχής προς αναζήτηση τροφής, καθώς ο κυκλώνας Γιάσι αποψίλωσε τα δέντρα από τη βασική τους τροφή, τα φρούτα.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ρίψεων τροφής στα πουλιά από αέρος προκειμένου να μείνουν μακρυά από τους ανθρώπινους οικισμούς, ενώ προειδοποίησε τους κατοίκους να μην τα ταΐζουν, καθώς, παρότι φιλήσυχα και ντροπαλά ζώα, όταν νιώθουν πως απειλούνται γίνονται επιθετικά και εξαιρετικά επικίνδυνα.

Σημειώνεται πως το Cassowary ζει στα τροπικά δάση της Αυστραλίας και της Νέας Γουϊνέας, τρέφεται με πεσμένα φρούτα, σαλιγκάρια, φίδια και άλλα μικρά ζώα και δεν έχει την ικανότητα να πετάει.

Μάλιστα είναι ένα από τα δυσκολότερα ζώα για τον ζωολογικό κήπο λόγω των συχνών τραυματισμών που υφίστανται οι φύλακες που τα φροντίζουν.

econews

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ.
ΑΡΓΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.

Δημοσίευση σχολίου