• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Κατήγγειλαν αυτόν που κακοποίησε τον σκύλο


Τον βάναυσο ιδιοκτήτη ακόμη ενός σκύλου κατήγγειλε στον εισαγγελέα το φιλοζωικό σωματείο Δράση Για τα Αδέσποτα – Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδας «SAPT HELLAS» στις 19 Ιανουαρίου 2011. Σύμφωνα με τη Χριστίνα Οικονόμου, υπεύθυνη Προγραμμάτων Εκπαίδευσης & Υιοθεσιών «SAPT Hellas», ο εν λόγω κύριος απευθύνθηκε στο σωματείο τους τον περασμένο Μάιο και ζήτησε να υιοθετήσει έναν σκύλο.

Αφού συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο και οι απαντήσεις του αξιολογήθηκαν από τους υπευθύνους του «SAPT HELLAS», μερικές μέρες αργότερα παρέλαβε την Μπέλα, ένα ημίαιμο θηλυκό σκύλο με τσιπ, και βιβλιάριο υιοθεσίας.

Από τον περασμένο Ιούνιο έως και τον Ιανουάριο του 2011 η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υπευθύνων του «SAPT HELLAS» και του νέου ιδιοκτήτη του σκύλου ήταν τακτικές και ουδέποτε τους αναφέρθηκε κάποιο πρόβλημα.

Στις 4/1/2011 έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος «φιλόζωος» κακοποιεί την Μπέλα. «Αμέσως ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί του και για πρώτη φορά ο συγκεκριμένος κύριος – του οποίου το όνομα δεν δημοσιεύουμε, καθώς ήδη έχουμε καταθέσει μήνυση εναντίον του – μας ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει να κατέχει και να φροντίζει το εν λόγω ζώο.

Μετά από μερικές μέρες παραλάβαμε το ζώο, συντάσσοντας και υπογράφοντας το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής. Εξαιτίας των όσων είχαμε πληροφορηθεί πήγαμε αμέσως το ζώο στην κτηνιατρική κλινική του κ. Χρήστου Κτενά, ο οποίος το εξέτασε και διαπίστωσε ότι:

α) υπήρχε βαθιά πληγή κυκλοτερής γύρω από τη μουσούδα του, η οποία μπορεί να προκληθεί όταν κάποιος άνθρωπος δέσει σφικτά με σχοινί, κορδόνι κ.τ.λ., το στόμα του ζώου, ώστε να μην μπορεί να το ανοίξει.

β) υπήρχε πληγή γραμμική οριζόντια στην πρόσθια επιφάνεια του λαιμού του, η οποία μπορεί να προκληθεί όταν κάποιος τραβά το ζώο δυνατά με οδηγό λουρί λεπτό, όπως σχοινί.

γ) υπήρχαν εκδορές στη μετωπιαία χώρα.

δ) είχε κακό ψυχισμό με υπέρμετρη φοβία» εξηγούν στη zougla.gr οι υπεύθυνοι του «SAPT HELLAS».

Επειδή ο δράστης διατηρεί στο σπίτι του ακόμη έναν σκύλο, θηλυκό (του οποίου το όνομα είναι Τζόυ) τον οποίο επίσης κακοποιεί, το φιλοζωικό σωματείο ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του (σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 5 του Ν. 3170/2003 «περί ζώων συντροφιάς και αδέσποτων ζώων») και φυσικά την αφαίρεση και του ετέρου ζώου που διατηρεί, προκειμένου και αυτό να προστατευθεί από τις κτηνώδεις διαθέσεις του «φιλόζωου».
ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΑΥΡΙΟ :))ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΝΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΑΤΥΧΑ ΖΩΑΚΙΑ.

Δημοσίευση σχολίου