• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Eνα γατάκι βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ταξίδευε ως φορτίο (cargo) σε αεροπλάνο, παρότι ο ιδιοκτήτης της ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η Heather Lombardi
πλήρωσε 300 δολάρια για να ταξιδέψει το γατάκι, ο Snickers, ηλικίας 11 εβδομάδων, από την Γιούτα στο Κονέκτικατ, σε κλιματιζόμενο ειδικό χώρο αεροπλάνου της Delta Airlines με τις αποσκευές, όπως συνηθίζεται να μεταφέρονται τα ζώα όταν χρειαστεί.
Το γατάκι όμως πάγωσε από το κρύο και πέθανε. Μάλιστα η οικογένεια είχε πληρώσει και ένα έξτρα ποσό για να αποβιβαστεί με προτεραιότητα όμως τελικά το γατάκι αποβιβάστηκε 50 λεπτά μετά την προσγείωση της πτήσης.

Αν και οι χώροι του φορτίου έχουν κλιματισμό, δεν ισχύει το ίδιο και για τους ιμάντες μεταφοράς. Η θερμοκρασία έφτασε τους 10 βαθμούς και καθώς το γατάκι ήταν άτριχο, λόγω της ράτσας του, πάγωσε μέχρι να το παραδώσουν στους ιδιοκτήτες.

Η οικογένεια είχε αγοράσει το γατάκι από εκτροφέα στο Κονέκτικατ και νιώθουν ενοχές αφού περίμεναν 1 ώρα στο αεροδρόμιο και δεν παραπονέθηκαν, ώστε να πάρουν το γατάκι πιο άμεσα στα χέρια τους.

Παρότι τύλιξαν αμέσως το ζώο με ένα μπουφάν, το ζώο ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στον κτηνίατρο.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, το ζώο είχε παγώσει και αιμορραγούσε από το στόμα και την μύτη. Είναι τα συμπτώματα όταν κάποιος παγώνει κυριολεκτικά μέχρι θανάτου.

Η εκπρόσωπος της Delta, Susan Elliott, δήλωσε ότι δεν μπορεί να πει κάτι μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της εταιρίας για τα αίτια του θανάτου του ζώου. Είπε ότι όποια και αν είναι η αιτία, καταλαβαίνουμε πόσο σοβαρή είναι η απώλεια ενός ζώου.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Delta Airlines εμπλέκεται σε θάνατο ζώου που μεταφέρει. Στο διάστημα μάλιστα Νοεμβρίου 2009 έως Οκτωβρίου 2010, η εταιρεία έχει αναφέρει 12 θανάτους ζώων, 4 τραυματισμούς και 1 που χάθηκε παρότι είχαν αναλάβει την ασφαλή μεταφορά τους!

Τον Ιούνιο του 2010 η Delta είχε γίνει και πάλι πρωτοσέλιδο αφού έχασε ένα κουτάβι, τον Paco, στο Μεξικό ενώ μόλις ένα μήνα πριν, το adespoto.gr είχε δημοσιεύσει άρθρο για σκυλίτσα που έχασε η Delta Airlines και βρέθηκε νεκρή στη μεγάλη λεωφόρο έξω από το αεροδρόμιο!

Σύμφωνα με το Τμήμα Μεταφορών, περίπου 2 εκατομμύρια ζώα μεταφέρονται κάθε χρόνο, στις ΗΠΑ, με αεροπλάνο. Παρά την ασφαλή και επαγγελματική μεταφορά τους, σημειώνονται κάποια κρούσματα θανάτων, λόγω προβλημάτων υγείας και πιο σπάνια λόγω απροσεξίας των υπαλλήλων. Όμως η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται να είναι στην κορυφή της λίστας ανευθυνότητας.

Η εκπρόσωπος της Delta Airlines ωστόσο δήλωσε ότι μεταφέρουν με ασφάλεια χιλιάδες ζώα κάθε χρόνο, ακόμα και από ζωολογικούς κήπους, που τους εμπιστεύονται σπάνια ειδή.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ θα ερευνήσει το θάνατο του γατιού ενώ η οικογένεια του μετάνιωσε που δεν πήγε να το πάρει η ίδια και άφησαν τον εκτροφέα να το στείλει λες και είναι εμπόρευμα...

Νωρίτερα την ίδια εβδομάδα, ένα κουτάβι αποτράπηκε από το να ταξιδέψει, όταν ο ανεύθυνος εκτροφέας που το πωλούσε προσπάθησε να το στείλει στον αγοραστή χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα και χωρίς κατάλληλο κλουβάκι.

ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΓΔΑΡΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙΑ:(ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΛΟΓΙΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ,

Δημοσίευση σχολίου