• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Εικόνες που σοκάρουν και απεικονίζουν τα ξεσκισμένα κουφάρια δύο άγριων αλόγων απεστάλησαν στη zougla.gr από φιλόζωους που κατοικούν στη Σταυρούπολη Ξάνθης.

Τα αίτια θανάτου του θηλυκού άγριου αλόγου αλλά και του νεογέννητου πουλαριού του, που κείτονταν σε απόσταση αναπνοής από την κατοικημένη περιοχή, παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ωστόσο, πηγές από την περιοχή αναφέρουν ότι τα άγρια άλογα που ζουν και αναπαράγονται στα γύρω βουνά κατέβαιναν συχνά στο χωριό προς αναζήτηση τροφής, γεγονός που είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια ορισμένων γεωργών.

Μάλιστα, όπως φέρεται να είχαν δηλώσει κάποιοι περίοικοι που προσπαθούσαν επιμόνως να απομακρύνουν τα πανέμορφα ζώα, «τα άλογα προκαλούσαν ζημιά στα χωράφια», καθώς τρέφονταν με τις σοδιές τους.

Οι κάτοικοι που βρήκαν τα νεκρά ζώα στην περιοχή Κομνηνά και είχαν το κουράγιο να τα φωτογραφήσουν καταγγέλλουν ότι τα άγρια άλογα που αποτελούν «το καμάρι της περιοχής σκοτώθηκαν από ανθρώπινο χέρι και στη συνέχεια κατασπαράχτηκαν από άγρια ζώα».

Η zougla gr. επικοινώνησε με τον Δήμο Σταυρούπολης και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι τα άτυχα ζώα πέθαναν από το κρύο και ύστερα κατέληξαν να γίνουν βορά άλλων ζώων.

Την ίδια ώρα, το τοπικό αστυνομικό τμήμα διενεργεί προανάκριση για την περίεργη υπόθεση και ετοιμάζεται φάκελος, ο οποίος θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Ξάνθης.

ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου