• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Είδος που έχει εξαφανιστεί θεωρείται πλέον το ανατολικό κούγκαρ, η μεγάλη άγρια γάτα που παλιότερα ζούσε σε 21 πολιτείες της Αμερικής.

Οι επιστήμονες εδώ και πολλά χρόνια αμφισβητούν την ύπαρξη των συγκεκριμένων ζώων στις ΗΠΑ.

«Αν και περιλαμβάνεται στη λίστα με τα απειλούμενα είδη από το 1973, το ζώο πιθανότατα έχει εξαφανιστεί από το 1930», δήλωσε ο δρ. Mark McCollough από την αμερικανική Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής (FWS).

Εδώ και χρόνια ομοσπονδιακοί επιστήμονες ερευνούν αν το ανατολικό κούγκαρ συνεχίζει να υπάρχει στις 21 πολιτείες της Αμερικής όπου παραδοσιακά ζούσε.

«Οι ερευνητές δεν βρήκαν στοιχεία που να στηρίζουν την ύπαρξη των ανατολικών κούγκαρ», τόνισε σε δηλώσεις του ο Martin Miller ο διευθυντής της FWS για τα απειλούμενα είδη.

Ως εκ τούτου η FWS ζητά την διαγραφή του ανατολικού κούγκαρ από τη λίστα με τα απειλούμενα είδη, δεδομένου ότι τα ζώα που έχουν εξαφανιστεί δεν είναι επιλέξιμα για προστασία με βάση την Αμερικανική Νομοθεσία για τα Απειλούμενα Είδη.

Κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει τα υπόλοιπα υποείδη κούγκαρ, τα οποία θα συνεχίσουν να περιλαμβάνονται στα απειλούμενα είδη και να προστατεύονται κανονικά.


ΑΠΟ ECONEWS

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου