• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Μια μεγάλη και ολοζώντανη φώκια βρέθηκε στη μέση ενός ορυζώνα στη βορειοανατολική Ιαπωνία μετά από το τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία. Ένας 50χρονος που κυκλοφορούσε με το ποδήλατο του ανακάλυψε το θαλάσσιο κήτος (το οποίο ανήκει στην οικογένεια των δελφινιών) κοντά στην πόλη Σεντάι, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την ακτή, διευκρίνισε η εφημερίδα «Ασάχι Σιμπούν».

Ο Μασαγιούκι Σάτο άκουσε ένα θόρυβο σαν παφλασμό και διέκρινε μια μαύρη μορφή μέσα στο θαλασσινό νερό που καλύπτει τον ορυζώνα.

«Μόλις το είδα, κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Στο κάτω-κάτω, επρόκειτο για άλλο ένα θύμα του τσουνάμι», αφηγήθηκε ο ποδηλάτης.
ΑΠΟ NEWSBEAST

Ο Σάτο επικοινώνησε με ένα καταφύγιο ζώων εξειδικευμένο στους σκύλους και τις γάτες, το οποίο μετά την καταστροφή προσφέρει βοήθεια σε κατοικίδια ζώα που έχασαν τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν.

Ο ιδιοκτήτης του καταφυγίου Ρίο Τάιρα, έπεσε από τα σύννεφα όταν απάντησε στο τηλεφώνημα του Σάτο. «Υπάρχει ένα δελφίνι στον ορυζώνα», του είπε αυτός κάνοντας λάθος στο είδος του θαλάσσιου ζώου.

Αφού είχε διασώσει περίπου 80 σκύλους και γάτες, ο Τάιρα και οι εθελοντές του ανέλαβαν τη διάσωση της φώκιας, την οποία μετέφεραν, όχι χωρίς δυσκολίες, από τον ορυζώνα.

Καθώς όλα τα ακουάριουμ της επαρχίας έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι, η φώκια απελευθερώθηκε τελικά στον ωκεανό γράφει η εφημερίδα.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Συγχαρητηρια στον Ταιρα!!!!
Εύχομαι σε όλους μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα.

Δημοσίευση σχολίου