• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Έρευνα κατέγραψε σε κοτόπουλα συναισθήματα στενοχώριας και άγχους

Τί γίνεται άραγε με όλα τα ζώα σε φάρμες και εργαστήρια ή σφαγεία ;

Μια νέα μελέτη του πανεπιστημίου του Bristol έδειξε ότι τα κοτόπουλα μπορούν να νοιώσουν συμπάθεια και στενοχώρια , συναισθήματα που συνήθως αφορούν - ή θα έπρεπε λογικά να αφορούν - αποκλειστικά και μόνο τους ανθρώπους. Στην έρευνα αυτή δοκιμάστηκε το μάδημα των φτερών τους με φύσημα αέρα ...



Τα κοτόπουλα έδειξαν σημάδια άγχους και στη μητέρα τους αντικατοπτρίστηκε άμεσα η στενοχώρια και το άγχος τους.
Οι ερευνητές κατέγραψαν τα σημάδια του ψυχολογικού άγχους που απεικονίστηκε στη μητέρα των μικρών κοτόπουλων αμέσως μετά το άγχος των ίδιων. Επίσης κατέγραψαν ταχυκαρδία και εγρήγορση , σημάδια δυσαρέσκειας και άγχους από τα κοτοπουλάκια.
Οι επιστήμονες που εργάζονται στο πανεπιστήμιο του Bristol , όπως επίσης και ομάδες "Συμπόνοιας σε παγκόσμια εκμετάλλευση εκτροφής ζώων", έχουν σημειώσει για αξιοποίηση την επίδραση αυτής της εμπειρίας όσον αφορά στην προστασία των ζώων σε αγροκτήματα, εκτροφεία και εργαστήρια.
Ανάμεσα στις πλέον τροματικές εμπειρίες που θα πρέπει να βιώνουν τα ζώα σε φάρμες ή σε εργαστήρια είναι να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες άλλων ζώων που βασανίζονται ή σκοτώνονται ...
Η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ότι τα ζώα που συνήθως σφάζονται για την τροφή των ανθρώπων , όχι μόνο νοιώθουν πόνο και φόβο για τον εαυτό τους, αλλά τρομοκρατούνται και αγχώνονται με όσα βλέπουν να συμβαίνουν στα άλλα ζώα δίπλα τους και γύρω τους.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες σκοτώνονται περίπου 9 εκατομμύρια κοτόπουλα για τροφή ετησίως, χωρίς να μετρηθούν τα αρσενικά πουλάκια που σκοτώνονται στη γέννησή τους και τα θηλυκά που γεννάνε και περνάνε τη ζωή τους μέσα σε κλουβάκια.
Ας σκεφθεί κάποιος και τον αριθμό των 100 εκατομμυρίων βοοειδών που σφάζονται για το κρέας τους...

Αποδείχθηκε ότι τα κοτόπουλα νοιώθουν αγωνία, στενοχώρια και άγχος για τα άλλα που υποφέρουν δίπλα τους και το μόνο που μένει να αποδείξουμε όλοι μας είναι ότι, ως ανθρώπινες υπάρξεις με συναισθήματα , μπορούμε να νοιώσουμε συμπάθεια και στενοχώρια για τα κοτόπουλα και για όλα τα άλλα ζώα που υποφέρουν δίπλα μας ...

ΑΠΟ ANIMALSPRESS

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου