• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ο πολυαγαπημένος πολικός αρκούδος των Γερμανών -και όχι μόνο- και σήμα κατατεθέν του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου, Κνουτ, πέθανε το Σάββατο. Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με τον Χάινερ Κλόες, ο Κνουτ πέθανε μόνος του στο κλουβί του. «Βρισκόταν μόνος του στον χώρο του, ήταν μέσα στο νερό και μετά... ήταν νεκρός» είπε στο Associated Press. «Δεν ήταν άρρωστος, δεν γνωρίζουμε γιατί πέθανε» πρόσθεσε.

Εκείνη την ώρα, κοντά στο κλουβί του Κνουτ βρίσκονταν περίπου 500 με 600 άτομα.

Στην πολική αρκούδα θα γίνει νεκροψία τη Δευτέρα, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου. Ο Κνουτ ήταν μόλις πέντε ετών.

Ο Κνουτ, το αρκουδάκι που εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του αμέσως μετά τη γέννησή του, ανατράφηκε από ανθρώπους του ζωολογικού κήπου.

Η σκληρή μοίρα του και η όμορφη μουρίτσα του εξασφάλισαν στον Κνουτ διεθνή φήμη και στο ζωολογικό κήπο που τον φιλοξενεί εμπορική επιτυχία.

Οι επισκέπτες πολλαπλασιάστηκαν και το όνομα Κνουτ έγινε σήμα κατατεθέν του ζωολογικού κήπου.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου