• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Έζησαν πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια πριν και διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα μέσα σε μικρές σταγόνες από κεχριμπάρι. Τα μικροσκοπικά αυτά πλάσματα πιστεύεται ότι περιπλανιόταν στη Γη μαζί με τους δεινόσαυρους και πριν από την εποχή των παγετώνων, τρία εκατομμύρια χρόνια πριν. Οι επιστήμονες είναι ενθουσιασμένοι με την ανακάλυψη αυτή, καθώς είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν αντίστοιχα ευρήματα από εκείνη την περίοδο. Τα σχεδόν τέλεια διατηρημένα αρθρόποδα εντοπίστηκαν σε μια παλιά δεξαμενή, στο βόρειο Περού, στην περιοχή Τσικλάγιο, μέσα σε σταγόνες κεχριμπαριού. 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Honningen Klaus, από το μουσείο Παλαιοντολογίας του Περού δήλωσε ότι μέσα στο κεχριμπάρι βρέθηκαν τα εξής είδη εντόμων: Psocoptera, Diptera, Coleoptera, Hemiptera, αράχνες καθώς και σπόρια και απολιθώματα γύρης. Ακόμη, μια σταγόνα από το αίμα και δείγμα τρίχας από ένα τρωκτικό θηλαστικό. Η ηλικία μερικών ευρημάτων μάλιστα χρονολογείται περίπου στα 20 εκατ. χρόνια πριν.
Πέρυσι, οι ερευνητές εντόπισαν απολιθωμένο καπνό στον παραπόταμο Maranon του Αμαζονίου, που εκτιμάται ότι η ηλικία του πηγαίνει πίσω στην Πλειστόκαινο Εποχή, περίπου 2,5 εκατ. χρόνια πριν.
ΑΠΟ NEWSBEAST 

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου