• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Η Σαμπρίνα βρέθηκε μαζί με τις τρεις αδελφές της στο λιμάνι της Χίου το 2008. Ήταν μια ζωντανή μπάλα από κουτάβια τα οποία ήταν μόλις μερικών μηνών. Προφανώς ο ιδιοκτήτης τους κράτησε ή έδωσε τα αρσενικά και ξεφορτώθηκε τα θηλυκά με αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο. Τουλάχιστον άφησε τα τέσσερα κορίτσια στην πόλη και όχι σε κάποιο βουνό, καταδικάζοντας τα σε σίγουρο θάνατο από την ασιτία.
Εκεί προκυμαία τα κουτάβια βρήκαν φαγητό και αγάπη από μαγαζάτορες και περαστικούς. Εμβολιάστηκαν από το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου και την επόμενη χρονιά στειρώθηκαν, πάλι με τη φροντίδα του Συλλόγου και έξοδα της νομαρχίας μετά από παρέμβαση του Παντελή Στεφάνου.
Τα σκυλιά κυκλοφορούσαν πάντα μαζί. Γι’ αυτό το λόγο τα είχαν χαρακτηρίσει ως «Αγγέλους του Τσάρλυ». Η Τζιλ, η Κέλλυ, η Σαμπρίνα και η Τίνα (η τελευταία δεν έπαιζε στο σήριαλ αλλά οι «Άγγελοι» ήταν τρεις και τα σκυλιά τέσσερα).


Η Σαμπρίνα ήταν η πιο συνεσταλμένη, η πιο φοβισμένη και η πιο απόμακρη από όλες. Δεν πλησίαζε εύκολα τους ανθρώπους. Αυτό την έσωσε από τον βάρβαρο που σκότωσε με δηλητήριο, το πρωί της 10ης Νοεμβρίου 2009, τις αδελφές της και καμιά δεκαριά σκυλιά ακόμα, στην πλατεία.
Σήμερα τη φωνάζουν Κλάρα, έχει βρει ανθρώπους να την αγαπούν και να τη νοιάζονται. Αυτούς τους πλησιάζει, τους αφήνει να τη χαϊδεύουν. Μόνο αυτούς. Όλους τους άλλους τους αποφεύγει και τους φοβάται.
Σίγουρα οι κάτοικοι της Χίου την έχουν δει να περιφέρεται μεταξύ πλατείας και δημαρχείου, να περνάει προσεκτικά τις διαβάσεις όταν ακολουθεί τα πρωινά τη νέα, ανθρώπινη οικογένεια της στη δουλειά τους και τα βράδια να τραβά προς την Αγία Αικατερίνη, για να κοιμηθεί έξω από την πόρτα τους.
Το πρωί θα τους αντικρύσει πάλι με λατρεία, και θα είναι η μεγαλύτερη χαρά της ζωής της η καινούργια μέρα που θα περάσουν μαζί. Η Κλάρα-Σαμπρίνα εμβολιάζεται, αποπαρασιτώνεται και υποβάλλεται σε αιματολογικές εξετάσεις ετησίως από το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου.
ΑΠΟ ZOOSOS

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου