• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ.

Tα σκυλιά τα οποία απεικονίζονται στις φωτογραφίες είναι ένα αρσενικό και ένα θηλυκό σκυλί, τα οποία είναι ακίνδυνα και ιδιαίτερα φιλικά με τους ανθρώπους και ζουν στειρωμένα και εμβολιασμένα εδώ και έξι ( 6 ) χρόνια στο κέντρο της Δράμας. Σιτίζονται από καταστηματάρχες του κέντρου αλλά...



και από πολλούς άλλους πολίτες εδώ και χρόνια, καθώς και αποπαρασιτώνονται από μέλος του συλλόγου μας.

Προ 10 ημερών περίπου αρχίσαμε να λαμβάνουμε τηλεφωνήματα και e-mail από Δραμινούς πολίτες αλλά και από τους καταστηματάρχες της περιοχής ότι τα συγκεκριμένα ζώα εξαφανίστηκαν κάτι το οποίο διαπιστώσαμε και ως σύλλογος.

Στην προσπάθεια ανεύρεσης που καταβάλλαμε διαπιστώσαμε από ακριβείς πληροφορίες και περιγραφές τεσσάρων συμπολιτών μας που τα γνώριζαν ότι τα συγκεκριμένα σκυλιά ΠΕΤΑΧΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ βάση της νομοθεσίας 3170/2003 με εντολή του υπεύθυνου αντιδημάρχου για τα αδέσποτα σε χωριό της Δράμας, τη Μαυρολεύκη ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.Ο σύλλογος άρχισε την αναζήτηση των σκύλων στη Μαυρολεύκη όπου μετά από κόπο τα βρήκε παρατημένα φοβισμένα και πεινασμένα σε μία άκρη του χωριού καθώς οι κάτοικοι δεν τα γνώριζαν και πιθανώς να μην τα ήθελαν.
ΤΑ ΖΩΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ δηλαδή στο κέντρο της πόλης μας.

Θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας η αγωνία και η απελπισία των ζώων όταν τα βρήκαμε στη Μαυρολεύκη καθώς και η χαρά τους όταν επανατοποθετήθηκαν στο κέντρο της Δράμας.

Θεωρούμε ως σύλλογος ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το γεγονός ότι ο μοναδικός τρόπος, κατόπιν τόσων συζητήσεων και εγγράφων που δόθηκαν στον ίδιο τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο, αυτός να ενστερνιστεί τέσσερις (4) μήνες μόλις μετά την ημέρα που ασκεί τα καθήκοντα του ως μόνο μέσο διαχείρισης του θέματος των αδέσποτων την ΠΑΡΑΝΟΜΗ μεταφορά τους από το ένα μέρος στο άλλο.Η απογοήτευση μας δε γίνεται μεγαλύτερη καθόσον ουδεμία διάθεση υπάρχει από μέρους της δημοτικής αρχής να ενημερώσει με κάθε μέσο τους Δραμινούς πολίτες , για τα θέματα της εγκατάλειψης, του υπεύθυνου ιδιοκτήτη καθώς και του τρόπου λειτουργίας και τους σκοπούς για τους οποίους λειτουργεί το κυνοκομείο Δράμας.

Η δικαιολογία του υπεύθυνου αντιδημάρχου, όπως επισήμως ανακοίνωσε στο σύλλογο μας είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Δηλαδή ο Δήμος Δράμας δεν έχει 2-3 χιλιάδες ευρώ να ενημερώσει τους πολίτες του. Για αλλού και αλλού βεβαίως λεφτά υπάρχουν .



Θα έπρεπε ίσως η δημοτική αρχή να αντιληφθεί ότι οι φθηνές και παράνομες λύσεις που πολύ νωρίς για τον λίγο χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία ενστερνίστηκε δεν απαιτούν κυνοκομεία , δεν απαιτούν διάθεση για την επίλυση των θεμάτων πολιτισμού και ζωοφιλίας που αφορούν την πόλη μας.

Η δημοτική αρχή πολύ γρήγορα ξέχασε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις που έχει αποτυπώσει και σε φυλλάδιο την ύπαρξη του οποίου ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος μάλλον αγνοεί.
Όταν η λέξη η οποία επαναλαμβάνεται παντού στο φυλλάδιο είναι η λέξη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΟΧΙ η λέξη ΜΠΟΓΙΑΣ. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει η δημοτική αρχή η πράξη στην οποία προέβει ονομάζεται κακοποίηση .Η τροποποίηση του 3170/2003 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που θα ψηφιστεί στο άμεσο χρονικό διάστημα από τη βουλή των Ελλήνων για την κακοποίηση αναφέρει,
«Η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση των ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη και χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το διοικητικό πρόστιμο»

Τέλος κλείνουμε το κείμενο ΕΠΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΔΡΑΜΙΝΩΝ , ότι τυχόν ζώα τα οποία φροντίζουν και έχουν εξαφανιστεί να είναι υποψιασμένοι για το τι ακριβώς μπορεί να έχει συμβεί καθώς πιστεύουμε ότι συντελείτε από τη δημοτική αρχή ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ από το κέντρο της Δράμας.Είμαστε στη διάθεση όλων για να τους βοηθήσουμε με όποιον τρόπο και μέσα διαθέτουμε, για να σταματήσει επιτελούς το έγκλημα που συντελείτε χρόνια ολόκληρα σε βάρος των αδέσποτων.

Από το προεκλογικό φυλλάδιο της νυν δημοτικής αρχής μεταφέρουμε αυτούσια
«ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ: απαραίτητη η ενημέρωση των πολιτών για τις υποχρεώσεις ενός υπεύθυνου ιδιοκτήτη ζώου αλλά και για τις κυρώσεις του νόμου σε περίπτωση εγκατάλειψης ή κακοποίησης ζώου»

Κύριε αντιδήμαρχε ακούει κανείς ;;;;;;;;;

 Φίλοι των ζώων Δράμας
ΑΠΟ ANIMALPRESS

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου