• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Άκαρπες ήταν τελικά οι προσπάθειες  για την ανεύρεση της μαμάς αρκούδας και ο μικρός John κατέληξε στα έμπειρα χέρια των ανθρώπων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στις εγκαταστάσεις του Κτηνιατρικού Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων,  στον Αετό της Φλώρινας. O μόλις 2,5 μηνών αρκουδάκι συνεχίζει να είναι τρομαγμένο και νευρικό, τουλάχιστον όμως δέχεται τροφή και εντατική φροντίδα.
O μικρός αρκούδος θα είναι ο πρώτος στην Ελλάδα για τον οποίο θα επιχειρηθεί επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον μετά από περίπου 8μηνη περίθαλψη, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα.
Όπως επισημαίνει ο John Beetcham, (πρώην Πρόεδρος του International Bear Association) «παρόμοια περιστατικά με αρκούδες αντιμετωπίζονται συχνά, σε πολλές χώρες. Οι εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ είναι από τις καλύτερες στον κόσμο για την επανένταξη ορφανών αρκούδων».
Στην αρχή, η  φροντίδα του θα γίνεται αποκλειστικά από δύο και μόνο φροντιστές με τους οποίους  θα έρχεται σε επαφή ανά τρίωρο για να ταΐζεται.
Θα αποφευχθεί κάθε είδους έκθεση σε άλλη ανθρώπινη παρουσία ώστε να μην αναγνωρίσει τον άνθρωπο ως φίλο αλλά ως διαφορετικό είδος.
Μετά τους πρώτους δύο μήνες παραμονής του στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης, το αρκουδάκι θα μεταφερθεί  στον  Ειδικό Χώρο Επανένταξης που έχει δημιουργήσει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ένα περιφραγμένο φυσικό δάσος έκτασης 10 στρεμμάτων, όπου και θα παρακολουθείται με κάμερες.
Ο δρ Αλέξανδρος Καραμανλίδης, επιστημονικός διευθυντής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, δηλώνει: «Εφόσον όλη η επιχείρηση κυλήσει ομαλά, ο τελικός στόχος είναι να αφεθεί  ελεύθερος λίγο πριν το χειμέριο ύπνο, ώστε να φωλιάσει φυσιολογικά και να ξυπνήσει στη φύση».
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει ο  μικρός John μια δεύτερη ευκαιρία στη φύση και να μην καταλήξει να είναι άλλη μια «αιχμάλωτη» αρκούδα.
Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την προστασία και τη φροντίδα των άγριων ζώων ζητούν από όλους μας σε περίπτωση εύρεσης ορφανών μικρών αρκούδων και λύκων να επικοινωνούν άμεσα με τις αρμόδιες Δασικές ή Αστυνομικές Αρχές καθώς και με την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στα τηλέφωνα 2310555920, 2386031155, 6957834668.
   ΑΠΟ ZOOSOS

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου