• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

  Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

 • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

  «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

 • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

  «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

 • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

 
Βιέννη, Αυστρία
Στον πόλεμο των δύο φύλων, τα αρσενικά σκυλιά θα έχαναν σε μερικές τουλάχιστον μάχες: στα πειράματα Αυστριακών ψυχολόγων, οι θηλυκοί σκύλοι καταλάβαιναν πότε μια μπάλα άλλαζε μέγεθος με «μαγικό» τρόπο, ενώ τα αρσενικά δεν έδειχναν να παίρνουν  χαμπάρι.

Οι ερευνητές στο Εργαστήριο Έξυπνων Σκύλων του Πανεπιστημίου της Βιέννης έφτασαν σε αυτή τη διαπίστωση σχεδόν κατά τύχη, αφού το πείραμα δεν ήταν σχεδιασμένο να συγκρίνει τα δύο φύλα.


Ο γνωσιακός ψυχολόγος Κόρσιν Μίλερ και οι συνεργάτες του ήθελαν απλώς να εξετάσουν αν τα σκυλιά διαθέτουν μια ικανότητα που εμφανίζεται από νωρίς στους ανθρώπους. Από την ηλικία του ενός έτους, τα μωρά αντιλαμβάνονται ότι ένα αντικείμενο που μόλις εξαφανίστηκε από το οπτικό τους πεδίο πρέπει να διατηρεί το ίδιο μέγεθος όταν ξαναεμφανιστεί.

Στην έρευνα του Μίλερ, την οποία δημοσιεύει η επιθεώρηση Biology Letters, συμμετείχαν 25 αρσενικά και 25 θηλυκά σκυλιά, καθαρόαιμα και μη. Στο δωμάτιο του πειράματος, ένας ερευνητής κρυβόταν πίσω από ένα παραβάν και τραβούσε μια μπάλα με μια πετονιά. Στη συνέχεια, εμφάνιζε στην άλλη πλευρά του παραβάν είτε την ίδια μπάλα είτε μια άλλη, ίδιας εμφάνισης αλλά διαφορετικού μεγέθους.

Τα αρσενικά σκυλιά δεν έδειχναν να αντιλαμβάνονται το τρικ. Κοιτούσαν τη μπάλα για το ίδιο χρονικό διάστημα είτε είχε αλλάξει είτε είχε παραμείνει η ίδια (ο χρόνος παρατήρησης είναι ενδεικτικός της προσοχής γι΄αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως και στις έρευνες με βρέφη).


Αντίθετα, τα θηλυκά σκυλιά κοιτούσαν τη μπάλα τρεις φορές περισσότερο χρόνο αν είχε αλλάξει μέγεθος.


«Πραγματικά έμεινα έκπληκτος» σχολιάζει στο δικτυακό τόπο του Science ο Δρ Μίλερ. Όπως επισημαίνει, οι ερευνητές που χρησιμοποιούν σκύλους ως πειραματόζωα θα πρέπει στο μέλλον να λαμβάνουν υπόψη αυτές τις φυλετικές διαφορές.

Ο ερευνητής τονίζει επίσης ότι η αυξημένη παρατηρητικότητα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα θηλυκά σκυλιά είναι πιο έξυπνα. Σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, τα αρσενικά δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα οσφρητικά ερεθίσματα, πιθανώς επειδή έπρεπε να κυνηγούν όταν οι πρόγονοί τους ζούσαν σε άγρια κατάσταση.

Αντίθετα, τα θηλυκά ίσως εξελίχθηκαν να δίνουν έμφαση στα οπτικά ερεθίσματα, πιθανώς για να προσέχουν καλύτερα τα μικρά τους, τα οποία μυρίζουν όλα σχεδόν το ίδιο.


Τέτοιες διαφορές υπάρχουν εξάλλου και στους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ένα φύλο είναι εξυπνότερο. Όπως σχολιάζει ο Μίλερ στο LiveScience.com «στους ανθρώπους υπάρχουν άπειρες διαφορές, ωστόσο για κάθε ικανότητα στην οποία οι άνδρες είναι καλύτεροι, υπάρχει και μια άλλη στην οποία είναι καλύτερες οι γυναίκες».
ΑΠΟ IN.GR

4 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

ελίτσα είπε...

Εεεεεεεεεεε !!!!!!
Χε!χε!χε!χε!
:Ρ :Ρ :Ρ

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Χαχα.... γυναίκες....
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

D.Angel είπε...

Σιγά το νέο που μας είπανε!!!!
Χα χα χα χα χα χα
Καλησπέρες

ΛΕΩΝ είπε...

Μην καρφώνεστε βρε κορίτσια, μην καρφώνεστε!!!!
Πολλά φιλιά σε όλες!

Δημοσίευση σχολίου