• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Βρέθηκε άλλο ένα ορφανό αρκουδάκι!


Και δεύτερο ορφανό αρκουδάκι «υιοθέτησε» ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Το μικρούλη εντοπίστηκε στη δασική περιοχή των Τρικάλων.
Το αρκουδάκι βρέθηκε από κτηνοτρόφο στα λιβάδια Περτουλίου χωρίς τη μητέρα του. Ο βοσκός είπε ότι το είδε ενώ βοσκούσε το κοπάδι του την Μεγάλη Παρασκευή. Ο κτηνοτρόφος ισχυρίζεται ότι μετέφερε το μικρό αρκουδάκι στη στάνη του και το «φιλοξένησε» σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη διατρέξει κίνδυνο από τα σκυλιά του κοπαδιού.
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή, του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ειδοποιήθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου από τον κτηνοτρόφο, ο οποίος ήθελε να ενημερωθεί για την ασφαλέστερη και πιο ενδεδειγμένη αντιμετώπιση του άγριου ζώου. Όπως είπε είχε την πρόθεση να κρατήσει το ζώο «για να το χαρεί».
Ευτυχώς και για το καλό του ζώου, ο κτηνοτρόφος δέχτηκε τις συστάσεις των ειδικών για την άμεση παραλαβή της μικρής αρκουδίτσας και η επιχείρηση μεταφοράς στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, έληξε λίγο μετά την Ανάσταση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα.
Η παραλαβή του ζώου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δασαρχείο Τρικάλων και το Δασαρχείο Καλαμπάκας καθώς και με την συνδρομή των Α.Τ. των δύο πόλεων.
Η μικρή Νίτα (το όνομα της σημαίνει αρκούδα στα ινδιάνικα), είναι μια θηλυκή αρκουδίτσα, 2,5 μηνών και βάρους μόλις 6 κιλών. Το ζώο, όταν βρέθηκε στο δάσος ήταν εξασθενημένο και πολύ φοβισμένο.
Η Νίτα μεταφέρθηκε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, στον ίδιο χώρο με τον μικρό John, όπου και δέχεται εντατική περιποίηση και φροντίδα. Δείχνει ήδη πιο δυνατή και ζωηρή από τον θετό αδερφό της, αν και ακόμα λίγο φοβισμένη, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των φροντιστών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που βρίσκονται διαρκώς κοντά στα ζώα. Τα δύο μικρά αρκουδάκια ταΐζονται ανά 5ωρο με ειδικό σκεύασμα και μέλι για να τονωθεί η όρεξή τους.
Η ύπαρξη δεύτερης ορφανής αρκούδας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προκαλεί ανησυχία στην Ερευνητική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ καθώς είναι πολύ πιθανό οι μητέρες των αρκούδων αυτών να θανατώθηκαν.
Ο φόνος θηλυκών αρκούδων οδηγεί στην απώλεια περισσότερων ατόμων του είδους. Επισημαίνουμε ότι ο φόνος αρκούδας, είδος που τελεί υπό εξαφάνιση, αποτελεί αξιόποινη πράξη και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.
Και για τη μικρή Νίτα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα ακολουθήσει ένα αυστηρό επιστημονικό πρωτόκολλο, δηλαδή, θα αποφευχθεί κάθε είδους έκθεση σε ανθρώπινη παρουσία ώστε να μην αναγνωρίσει τον άνθρωπο ως φίλο αλλά ως διαφορετικό είδος.
Μετά τους πρώτους δύο μήνες παραμονής τους στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης, τα αρκουδάκια θα μεταφερθούν στον Ειδικό Χώρο Επανένταξης που έχει δημιουργήσει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ένα περιφραγμένο φυσικό δάσος έκτασης 10 στρεμμάτων, όπου και θα παρακολουθούνται με κάμερες. Εφόσον όλη η επιχείρηση κυλήσει ομαλά, τα αρκουδάκια θα αφεθούν ελεύθερα λίγο πριν το χειμέριο ύπνο, ώστε να φωλιάσουν φυσιολογικά και να ξυπνήσουν στη φύση.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχουν ο μικρός John και η Νίτα μια δεύτερη ευκαιρία στη φύση και να μην καταλήξουν αιχμάλωτες αρκούδες. Στην προσπάθεια αυτή, που αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα, πρωτοποριακό και πολυέξοδο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ζητάει την υποστήριξη των πολιτών και των φορέων για να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις δυσκολίες του εγχειρήματος ώστε να μην χάσουμε ούτε ένα μια ακόμα αρκούδα από τη φύση αλλά ούτε και ένα κομμάτι της ζωής μας.
ΑΠΟ ZOOSOS

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου