• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Στην περιοχή της Ιξιάς, στη Ρόδο, άλλα δύο κυνηγόσκυλα θύματα των ανεύθυνων ιδιοκτητών τους. Τα ζώα εγκαταλείφθηκαν και το ένα ήδη βρήκε τραγικό θάνατο, αφού δεν άντεξε να ζήσει χωρίς φαγητό και νερό. Το δεύτερο παρέμεινε πάνω από το πτώμα του νεκρού φίλου του, φοβισμένο, χωρίς να θέλει να πλησιάσει τους ανθρώπους που προσπάθησαν να το βοηθήσουν.

Το νεκρό σκυλί περισυλλέχθηκε χθες 6/4 αλλά το θηλυκό παραμένει εκεί, με κίνδυνο να δηλητηριαστεί, φαινόμενο που συμβαίνει συχνά στην Ιαλυσό. Και τα δύο σκυλιά φορούν αλυσίδες-''κολλάρα'' στο λαιμό, που σημαίνει ότι ανήκαν σε κάποιον πριν τα εγκαταλείψει!!!

Η κατάσταση με τα εγκαταλελειμμένα κυνηγόσκυλα στη Ρόδο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού η πλειοψηφία των ''αδέσποτων'' είναι παρατημένα, ημίαιμα ή καθαρόαιμα κυνηγόσκυλα!

Οι αρχές κωφεύουν και παρά τις υποσχέσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου να πιέσει τα μέλη του να τοποθετήσουν microchip στα σκυλιά τους, δεν έχουμε δει καμία σημαντική προσπάθεια!

Έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ στη λεωφόρο Ρόδου-Λίνδου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες άλλο ένα κυνηγόσκυλο που αν και καθαρόαιμο, εγκαταλείφθηκε, αφού δεν κυνηγούσε καλά προφανώς και φορά αλυσίδα στο λαιμό, που όσο μεγαλώνει το ζώο, τόσο η αλυσίδα σφίγγει! Φίλοι του adespoto.gr προσπάθησαν να το πλησιάσουν με κονσέρβα για να του βγάλουν την αλυσίδα, αλλά το ζώο είναι πολύ τρομαγμένο. Φυσικό δυστυχώς αφού όλοι οι κυνηγοί κρατούν τα ζώα τους σε κλουβιά και δεν έχουν καμία κοινωνικοποίηση ενώ όταν εγκαταλείπονται γίνονται φοβισμένα πλάσματα.

Στην περιοχή Κοσκινού, δεκάδες κουτάβια βρίσκονται στο δρόμο από τις αρχές Φεβρουαρίου αφού οι κυνηγοί που διατηρούν παράνομα μέσα σε ιταλικό κτίριο κυνηγόσκυλα, γουρούνια, κότες και κατσίκια αφήνουν τα ζώα να ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα και πετάνε τα ημίαιμα κουτάβια, που δεν μπορούν να πουλήσουν ως..κυνηγόσκυλα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση!!!

Ως πότε θα βλέπουμε αυτή τη κατάσταση στη Ρόδο;;;











ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου