• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ένας τραυματισμένος Μαυρόγυπας


Από τα τέλη Φεβρουαρίου φιλοξενείται στο ΕΚΠΑΖ ένας τραυματισμένος Μαυρόγυπας. Το πουλί βρήκε στις 10 Φεβρουαρίου κτηνοτρόφος της περιοχής Παρανεστίου ο οποίος και ειδοποίησε την Οικολογική Κίνηση Δράμας. Σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Ροδόπης και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περιέθαλψαν το πουλί και ανέλαβαν τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη.

Το πτηνό όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη ήταν υπερβολικά αδύναμο και αφυδατωμένο. Η ζωή του κρεμόταν ουσιαστικά από μία κλωστή. Χρειάστηκαν να περάσουν αρκετά 24ωρα ώστε να αναπτερωθούν οι ελπίδες και να σωθεί το ζώο. Όταν συνήλθε και ο κτηνίατρος έκρινε πως μπορούσε να μετακινηθεί, βγήκε ακτινογραφία η οποία έδειξε ότι το πουλί έφερε τουλάχιστον ένα σκάγι στο μηρό. Χρειάστηκε να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη για πάνω από δύο εβδομάδες προτού επιτραπεί από τον κτηνίατρο η μεταφορά του στο ΕΚΠΑΖ.

Το πουλί έχει πλέον αναρρώσει πλήρως, δίχως όμως ακόμα να έχει ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις του μέσα στον κλωβό επανένταξης. Πιστεύουμε πως το πρόβλημα οφείλεται σε εκτεταμένη πτερόρροια και μέχρι να αποκατασταθεί το φτέρωμα του θα χρειαστεί να παραμείνει σε παρακολούθηση.

Ο Μαυρόγυπας ήταν δακτυλιωμένος από τη WWF, στο πλαίσιο προγράμματος παρακολούθησης του είδους.

ΑΠΟ NEWSBEAST

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Μιά νεα εβδομάδα ξεκινάει με ελπίδες και αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά!!!!!!!
Καλη εβδομαδα να εχουμε.

Δημοσίευση σχολίου