• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Τεράστιες εκτάσεις τροπικού δάσους αντικαθίστανται από φυτείες φοινικόδεντρων
Τέλος στις εισαγωγές ξυλείας που προέρχεται από την παράνομη υλοτομία στις ζούγκλες της Ινδονησίας επιχειρεί να βάλει συμφωνία που υπέγραψε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Ένωση με την κυβέρνηση της Τζακάρτας.

Η λεγόμενη «Συμφωνία Εθελοντικής Συνεργασίας» (VPA) προβλέπει ότι από το 2013 όλη η ξυλεία που εισάγεται στην Ευρώπη από την Ινδονησία πρέπει να πιστοποιείται ότι προέρχεται μόνο από νόμιμη υλοτομία.


Είναι μια καλή εξέλιξη για την πλούσια βιοποικιλότητα και τα απειλούμενα είδη του νησιωτικού κράτους, μεταξύ άλλων του ουραγκοτάγκου -ενός από τους στενότερους συγγενείς του ανθρώπου- που ζει αποκλειστικά στη Βόρνεο και τη Σουμάτρα.


Μέχρι πρόσφατα, η παράνομη υλοτομία που προέρχεται από τη λεγόμενη «μαφία του δάσους» αντιστοιχούσε στο 50% της ξυλείας που εξήγαγε η Ινδονησία και στο 20% της ξυλείας που εισαγόταν στην ΕΕ.


«Σε λιγότερο από 50 χρόνια, το ποσοστό δασοκάλυψης στην Ινδονησία μειώθηκε από το 82% στο 49% σήμερα» επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωση της ΕΕ.


Μόνο το διάστημα 1990-2005, η Ινδονησία έχασε 280.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους, έκταση περίπου διπλάσια από της Ελλάδας.


«Η Ινδονησία είναι όχι μόνο η πρώτη ασιατική χώρα που ολοκληρώνει τις διαπραγματεύσεις για τη VPA με την ΕΕ, αλλά είναι επίσης ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ξυλείας που αποδέχεται μια τέτοια συμφωνία» δήλωσε ο επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Κάρελ ντε Γκουχτ.
ΑΠΟ IN.GR 

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου