• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

ΓΥΜΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΡΕΤΑ ΞΑΠΛΩΜΕΝΑ ΣΕ MIA ''ΜΑΤΩΜΕΝΗ'' ΣΗΜΑΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗ TΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ



Η Βιομηχανία Μαλλιού της Αυστραλίας εξακολουθεί να κατακρεουργεί πρόβατα παρά τη διαθεσιμότητα πιο ανθρώπινων εναλλακτικών μεθόδων.
ΘΕΜΑ: Ξαπλωμένη σχεδόν γυμνή πάνω σε μια γιγαντιαία, 'ματωμένη' σημαία, ένα μέλος της PETA θα βρίσκεται στην πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα για τη διαμαρτυρία κατά του "mulesing", μιας βάρβαρης πρακτικής κατά την οποία κόβονται κομμάτια δέρματος από τα πρόβατα με εργαλεία που μοιάζουν με κηπουρικά ψαλίδια, σε μια βάναυση και σκληρή προσπάθεια να αποτραπεί η προσβολή τους από τη μόλυνση που ονομάζεται "flystrike". Άλλα μέλη της PETA θα κρατούν πλακάτ που θα δείχνουν ένα πρόβατο με σοβαρή αιμορραγία στο πίσω μέρος και θα γράφει: "Αυστραλία: Σταματήστε την κατακρεούργηση των προβάτων για το μαλλί τους". Η αυστραλιανή βιομηχανία μαλλιού δεν κράτησε την υπόσχεσή της για την κατάργηση αυτής της πρακτικής μέχρι το 2010. Αν δεν υπάρξει πραγματικό σχέδιο ή χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό αυτής της μεθόδου από τη βιομηχανία μαλλιού, οι πιέσεις από την PETA και το κοινό αναμένεται να αυξηθούν.
«Με την άρνησή τους να συνετίσουν τη βιομηχανία μαλλιού, οι ηγέτες της Αυστραλίας έχουν το αίμα αμέτρητων προβάτων στα χέρια τους», λέει η Isabelle Goetz, εκπρόσωπος της PETA. «Υπάρχουν πολλές πιο ανθρώπινες εναλλακτικές για το mulesing, που χρησιμοποιούνται από πολλούς αγρότες, αλλά η Αυστραλία φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει να κατακρεουργεί πρόβατα, αντί να εκσυγχρονίσει τη βιομηχανία μαλλιού της.»
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η μετάβαση σε πρόβατα με μεγαλύτερη αντοχή στο flystrike θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα σε δύο χρόνια. Οι εκτροφείς προβάτων στη Νέα Ζηλανδία - και πολλοί στην Αυστραλία - έχουν ήδη εγκαταλείψει το mulesing. Η PETA έχει πείσει δεκάδες σχεδιαστές ενδυμάτων και εταιρίες - ανάμεσά τους οι Abercrombie & Fitch, H & M, Limited Brands, Liz Claiborne, Gap Inc και Timberland - να σταματήσουν την προμήθεια μαλλιού από κατακρεουργημένα πρόβατα.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Έξω από την Πρεσβεία της Αυστραλίας, Κτίριο Θων, Γωνία Κηφισίας και Λ. Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι, Αθήνα
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Πέμπτη 5 Μαΐου. Η διαμαρτυρία ξεκινά στις 11.00 π.μ. (Προσυνάντηση στις 10.30)
Απαντήστε άμεσα στην Isabelle Goetz στο +33 (0) 760 667799 ή στο IsabelleG@peta.de
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το PETA.org.uk.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου