• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Οι γάτες επιτίθενται συχνά σε οπόσουμ 
Στα σπίτια των ιδιοκτητών τους ζητείται να παραμένουν στη διάρκεια της νύχτας οι γάτες σε πολλά προάστια του Σίδνεϊ. Οι τοπικές Αρχές σχεδιάζουν να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας, με στόχο να περιοριστούν οι επιθέσεις σε μαρσιποφόρα και κυρίως στα οπόσουμ.

Η απόφαση ελήφθη από τις τοπικές αρχές του Λάιχαρντ, ενός προαστίου στα δυτικά του Σίδνεϊ, μετά την διάσωση από τον γιο της αντιδημάρχου, Μισέλ Μακίνζι, ενός οπόσουμ και του βρέφους του, τα οποία είχαν δεχτεί επίθεση από γάτα.


Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί 564 επιθέσεις από γάτες σε οπόσουμ.


Σύμφωνα με την υπηρεσία προστασία της άγριας ζωής WIRES, τα μαρσιποφόρα αυτά είναι ο κυριότερος στόχος των επιθέσεων από γάτες.


«Δεν είναι μεγάλο πράγμα να ζητήσεις από τους ιδιοκτήτες να κρατούν μέσα στα σπίτια τους τις γάτες τους, αν έτσι θα προστατεύεται η εγχώρια άγρια ζωή» λέει η Μ.Μακίνζι.


Αν και η απαγόρευση δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυστηρά, οι τοπικές αρχές θα αποστείλουν ένα εκπαιδευτικό και ενημερωτικό φυλλάδιο στους ιδιοκτήτες γατών με το οποίο θα καλούνται να κρατούν μέσα στα σπίτια τα κατοικίδιά τους από την ώρα που θα νυχτώνει μέχρι το χάραμα, να παρακολουθούν τις κινήσεις της γάτας τους στη διάρκεια της ημέρας και να τοποθετήσουν στο κολάρο της δύο κουδούνια.


Το μέτρο αφορά τα προάστια Μπαλμέν, Ροζέλ, Λίλιφιλντ, Άναντεϊλ και Λάιχαρντ.


«Οι σκύλοι μπορούν να κάνουν φρικτά πράγματα σε ένα οπόσουμ, αλλά δεν τα πιάνουν συχνά γιατί δεν σκαρφαλώνουν σε δέντρα» πρόσθεσε η Μ.Μακίνζι.


Υπάρχουν επίσης σχέδια για την επανένταξη στην περιοχή του Σίδνεϊ ενός άλλου είδους οπόσουμ, μικρότερο από εκείνο μεγέθους γάτας που δέχθηκε την επίθεση και οι αρχές επιθυμούν να δώσουν στα ζώα αυτά όσο το δυνατόν καλύτερες ελπίδες για να επιβιώσουν.


Οι πιθανότητες είναι εναντίον των οπόσουμ αν συνεχίσουν να δέχονται επιθέσεις από γάτες, οι οποίες σκαρφαλώνουν τις νύχτες στα δέντρα για να τα κυνηγήσουν.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

D.Angel είπε...

Πολύ δύσκολο ακούγεται!!!
Καλό Σ/Κ λιονταράκι μου
Φιλιά

Δημοσίευση σχολίου