• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Όχι πια πελεκάνους-μασκώτ

Θλιμμένο βλέμμα
Ο Ροδοπελεκάνος (Pelecanus onocrotalus) έφτασε στην ΑΝΙΜΑ για λογαριασμό της Αλκυόνης, σε κακή κατάσταση, από τη Γεωργιούπολη Χανίων.
Το πουλί είχε μείνει σχεδόν δύο χρόνια στην περιοχή. Άγνωστο πώς έφτασε εκεί, και χωρίς άλλα άτομα του είδους γρήγορα προσαρμόσθηκε στους ανθρώπους και τρεφόταν με ψάρια από τους ψαράδες. Κατά πληροφορίες, κάποιοι ανόητοι του έδωσαν αλκοόλ-δεν είναι δύσκολο σ΄ έναν εξημερωμένο πελεκάνο - κι από εκεί και πέρα κανείς δεν ξέρει πώς εξελίχθηκε η κατάσταση, μέχρι που βρέθηκε τραυματισμένος και σώθηκε χάρη στην γρήγορη παρέμβαση ανθρώπων του Δήμου Αποκορώνου και του Λιμενικού Σταθμού Γεωργιούπολης.
Το πουλί παρελήφθη από την ΑΝΙΜΑ και θα σταλεί στην Αλκυόνη μόλις συνέλθει λίγο. Αλλά φυσικά, αν φτάσει να μπορεί να απελευθερωθεί, αυτό θα γίνει σε κάποιον υγρότοπο της Βόρειας Ελλάδας, όπου θα συναντήσει κι άλλους ροδοπελεκάνους και θα μπορέσει να ζήσει φυσιολογικά.
Να δούμε πότε θα αρχίσει να παρεμβαίνει η πολιτεία όπου υπάρχουν τέτοια πουλιά σε αιχμαλωσία (αιχμαλωσία είναι να μην μπορείς να γυρίσεις σπίτι σου). Γιατί, όσο και να τα αγαπάει ο κόσμος και να αποτελούν ατραξιόν για τους τουρίστες, είναι πάντα εκτεθειμένα στους κακοπροαίρετους, αλλοδαπούς και ημεδαπούς, και πολύ συχνά έχουν κακό τέλος…
ANIMA

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου