• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά ζυγίζει και τις πολιτικές του τοποθετήσεις σχετικά με τα θέματα της φιλοζωίας ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός του Γιώργου Καρατζαφέρη κάτι βέβαια που δεν μας παραξενεύει.
Από τη μια ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Θάνος Πλεύρης, που είναι μάλλον ο μόνος από τους 300, που ασχολείται - έστω και σε επίπεδο ερωτήσεων προς τους αρμοδίους - με τα όσα εγκληματικά συμβαίνουν σε βάρος των ζώων και από την άλλη πλευρά  ο βουλευτής του ίδιου κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης με ερωτήσεις του προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είχε ζητήσει τον περασμένο Μάρτιο να προστατευτούν και να αποζημιωθούν, όσοι επλήγησαν από τις διαμαρτυρίες κατά την έναρξη στις 26/3/2011 της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας στην Ανθούσα στο EXPO ATHENS.
Αν το ενδιαφέρον των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. για τα ζώα προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε κάποιους φιλόζωους, ας διαβάσουν τις απαράδεκτες ερωτήσεις, που κατέθεσε στη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο, ο κ. Γεωργιάδης, λίγο μετά τις διαμαρτυρίες φιλόζωων πολιτών για αυτή τη βιομηχανία της φρίκης, που ικανοποιεί την τσέπη των εμπόρων και την ματαιοδοξία κυρίων και κυριών.
Οι ερωτήσεις του γνωστού Άδωνη…
Ο βουλευτής Γεωργιάδης Σπυρίδων – Άδωνις, Β’ Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ., θέτει τα εξής ερωτήματα, παραγνωρίζοντας τα επιχειρήματα των φιλόζωων που μιλούν δικαίως για εμπόριο φρίκης.
«ΘΕΜΑ: EXPO ATHENS στην Ανθούσα και Οικονομική Καταστροφή των Εμπόρων Γούνας από επιδρομή δήθεν Οικολόγων
Το Σάββατο 26 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, στην Ανθούσα και πιο συγκεκριμένα στο EXPO ATHENS, διοργανώθηκε Διεθνής Έκθεση Γούνας με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων εμπόρων, κυρίως από το νομό Καστοριάς αλλά και τη Σιάτιστα. Δυστυχώς όμως αντί η πολιτεία να δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για έναν επαγγελματικό κλάδο που φέρνει ετησίως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δολάρια στη χώρα, ήταν παντελώς απούσα.
Ως αποτέλεσμα αυτής της απουσίας,  τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες παρέμειναν στο έλεος μίας ομάδος δήθεν οικολόγων, οι οποίοι επιτέθηκαν σε απλούς πολίτες με μπογιές, ρόπαλα, πέτρες, ύβρεις κτλ. προκαλώντας ζημιές στις περιουσίες τους και καταστρέφοντας κάθε προσπάθεια αναδείξεως του συγκεκριμένου είδους.
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών
1.Τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε ώστε να προστατέψετε έναν επαγγελματικό κλάδο που τόσο συνεισφέρει στα έσοδα του Κράτους;
2.Πως και πότε χρονικά θα αποζημιωθούν οι πληγέντες;
Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
1.Γιατί η Αστυνομία επέτρεψε δια της απουσίας της να επισυμβούν τα παραπάνω επεισόδια;
2.Υπήρξε κάποια σύλληψη στο χώρο που διαδραματίστηκαν τα επεισόδια;
3.Πως και πότε χρονικά θα αποζημιωθούν οι πληγέντες;
Δείτε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις των Υπουργείων
ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Η διπροσωπία με την οποία αντιμετωπίζει την φιλοζωία ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν μας εκπλήσσει. Αυτό πράττει και σε πολλά άλλα εξίσου σημαντικά ζητήματα και προβλήματα. Πώς να βασιστείς άλλωστε σ’ ένα ακροδεξιό κόμμα, που το μόνο το οποίο διατυμπανίζει είναι η «καθαρότητα» και η ανωτερότητα κυρίως των χριστιανών Ελλήνων έναντι των υπολοίπων.
Σ’ εκείνους που ισχυρίζονται ότι οι βιοτέχνες οι οποίοι ασχολούνται με την επεξεργασία γούνας, την έμαθαν από τους γονείς, τους παππούδες τους, και είναι η μόνη δουλειά που έμαθαν να κάνουν εξασφαλίζοντας τα προς το ζην μια είναι η απάντηση:
Και η δουλεία πρόσφερε έσοδα στους εμπόρους ανθρώπων αλλά κάποτε σταμάτησε.

ZOOSOS.GR

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου