• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Και μετά... την άραξε!


Ένα ζευγάρι Αυστραλών νόμισε ότι δέχτηκε επίθεση από επίδοξο ληστή, όταν, την ώρα που κοιμόταν, ένα καγκουρό έσπασε το παράθυρο του δωματίου τους, μπήκε μέσα και άρχισε να πηδάει από πάνω τους. Όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Μπιτ Ετλιν,
"η αρχική μου σκέψη, επειδή ήμουν μισοκοιμισμένος, ήταν ότι κάποιος τρελός νίντζα προσπαθούσε να μπει στο δωμάτιο. Είναι το ίδιο πιθανό με το να εισβάλλει ένα καγκουρό στο δωμάτιο".

Το τριών μέτρων καγκουρό έκανε έφοδο από το παράθυρο στο δωμάτιο του ζεύγους Ετλιν το βράδυ της Κυριακής.
Την ώρα που το ζευγάρι και η μικρή τους κόρη ήταν κρυμμένοι κάτω από τα σκεπάσματα, το τραυματισμένο καγκουρό ...χοροπηδούσε πάνω τους, καταστρέφοντας τα έπιπλα και αφήνοντας κηλίδες αίματος παντού, μετέδωσε το αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες.

"Υπάρχει ένα καγκουρό μέσα στο δωμάτιό μου", φώναξε λίγο αργότερα ο 10χρονος γιός της οικογένειας που κοιμόταν δίπλα.
Τελικά το καγκουρό απομακρύνθηκε χάρη στην ψυχραιμία του 42χρονου Ετλιν, ο οποίος του έκανε κεφαλοκλείδωμα και το έσπρωξε να βγει από την κεντρική πόρτα, οπότε εκείνο εξαφανίστηκε τρέχοντας ανάμεσα στους θάμνους.

3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Καλημέρα λιονταρίνα, την είχα διαβάσει την είδηση και στο pathfinder, έγραψαν:
"Η αστική περιοχή της Καμπέρα έχει πολλά χωράφια, ο πληθυσμός των καγκουρό έχει αυξηθεί πάρα πολύ, και τα κυνηγούν να τα θανατώσουν γιατί κάνουν καταστροφές στις κατοικίες.
Μάλλον το καγκουρό καθώς πήδηξε τον φράχτη του σπιτιού αισθάνθηκε παγιδευμένο, και καθώς το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας ήταν 1.50 μέτρο από το έδαφος, πήδηξε προς τα εκεί για να ξεφύγει.
Τα καγκουρό σπάνια κάνουν επιθέσεις στους ανθρώπους, αλλά όταν κάνουν αυτό γίνεται επειδή αισθάνονται παγιδευμένα."

Πιστεύω ότι όσο μειώνονται οι εκτάσεις που μπορεί να βρει τροφή ένα ζώο, λογικό είναι να πλησιάζουν οι πληθυσμοί του σε τέτοιες περιοχές, ειδικά μετά τις πολλές πυρκαϊές που έγιναν στην Αυστραλία,και καταστράφηκαν περιοχές κατάλληλες να ζήσουν και τα καημένα τα καγκουρό, ίσως τα καγκουρό να αισθάνθηκαν ασφάλεια καθώς βρήκαν και τροφή σε αυτή την περιοχή που αν και αστική έχει χωράφια.
Φυσικά όπως φάνηκε μόνο ασφάλεια δεν βρήκαν, καθώς για άλλη μία φορά ο άνθρωπος θέλει να βάλει το "χεράκι" του και να τα ξεπαστρέψει και αυτά.

korinoskilo είπε...

τραυματισμενο ηταν το καιμενο .... σε κατασταση πανικου προφανως .... κριμα που δεν λυθηκε αλλιως το θεμα.

ΛΕΩΝ είπε...

@kakos lykos
Σίγουρα κάπως έτσι θα έγινε!Ποτέ τα ζώα δεν επιτίθενται πρώτα στον άνθρωπο χωρίς να προκληθούν ή να νιώσουν απειλή!Ιδίως μετά τις φωτιές στην Αυστραλία, υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά.

@korinoskilo
Όπως τα λες...αλλά νομίζω πως δεν έπαθε κάτι κακό το Καγκουράκι..!

Δημοσίευση σχολίου