• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Παρά τις έντονες αντιδράσεις από τον Καναδά και τις διεθνείς προσπάθειες για την κατάργησή του, άρχισε και πάλι το κυνήγι της φώκιας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αλιείας, ήδη έχουν βγει στον κόλπο του Αγίου Λαυρεντίου, μία από τις μεγάλες περιοχές του κυνηγιού, περί τα 20 σκάφη.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει μάλιστα ότι φέτος ο συνολικός αριθμός των θηραμάτων θα φτάσει τις 280.000 έναντι 275.000 την περασμένη χρονιά. Απαγορεύεται όμως το κυνήγι των μικρών, ηλικίας μερικών ημερών, που έχουν ακόμα τη γούνα τους.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις επιμένουν ότι το κυνήγι είναι βάναυσο και ότι ο έλεγχος των κυνηγών είναι εξαιρετικά δύσκολος. Η δραστηριότητα αυτή κυριολεκτικά αποδεκατίζει τον πληθυσμό της φώκιας, ενώ είναι και ελάχιστα αποδοτική για τους κυνηγούς.

Αντιθέτως η κυβέρνηση μιλά για μία διαχειρίσιμη, βιώσιμη δραστηριότητα που είναι σημαντική πηγή εισοδήματος για τις απομονωμένες κοινότητες στο βόρειο τμήμα της χώρας που έχουν πληγεί από την ταυτόχρονη μείωση των ποσοτήτων βακαλάου.

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε, αλλά δεν υπερψήφισε ακόμη νόμο που απαγορεύει την εισαγωγή προϊόντων από το κυνήγι της φώκιας με την εξαίρεση για τις κοινότητες των Καναδών Ινουίτ που ζουν από το κυνήγι.

Οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την καναδικών προϊόντων από το κυνήγι της φώκιας ήδη από το 1972.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

μου ειναι αδιανοητο να το καταλαβω...... τι σκατα δουλειες ειναι αυτες !!!!!!

καλημερα

ΛΕΩΝ είπε...

@korinoskilo
Πως θα φοράει το"Ζώο" , την γούνα? Που μου έρχεται να τις γδάρω όλες μαζί, που κάνουν και διαφημίσεις ...#@$@#$%&@#
δεν ξέρω αν έγινα κατανοητή!!!

Δημοσίευση σχολίου