• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Δυστυχώς, τους ανακάλυψαν...!!!


Τζακάρτα, Ινδονησία



Ένας άγνωστος μέχρι σήμερα πληθυσμός με «εκατοντάδες ή και χιλιάδες» απειλούμενους ουραγκοτάγκους ανακαλύφθηκε απομονωμένος στην ινδονησιακή πλευρά της Βόρνεο, ανακοίνωσαν ερευνητές περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Συνολικά 219 «φωλιές» -κρεμαστές πλατφόρμες ύπνου κατασκευασμένες από κλαδιά- βρέθηκαν μέσα στη ζούγκλα που εκτείνεται ανάμεσα στους ασβεστολιθικούς βράχους στα ανατολικά του νησιού, δήλωσε ο Έρικ Μέιγιαρντ, οικολόγος της αμερικανικής Nature Conservancy.

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πόσοι» διευκρίνισε, εκτίμησε όμως ότι είναι «αρκετοί εκατοντάδες τουλάχιστον, ή ακόμα και 1.000 ή 2.000». Ανέφερε ακόμα ότι η αποστολή συνάντησε μια τριμελή οικογένεια ουραγκοτάγκων, οι οποίοι μάλιστα εκνευρίστηκαν από την ανθρώπινη παρουσία.

Περίπου 50 με 60 χιλιάδες από αυτά τα σπάνια πρωτεύοντα εκτιμάται ότι απομένουν στη φύση, με το 90% να ζει στην Ινδονησία και το υπόλοιπο ποσοστό στη γειτονική Μαλαισία.

Ο συγκεκριμένος πληθυσμός δεν αποκλείεται να κατέφυγε σε αυτή την περιοχή του Ανατολικού Κουτάι και του Μπεράου (έκτασης 2.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων) όταν μεγάλες πυρκαγιές κατέστρεψαν τα γειτονικά δάση στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Τις φωτιές είχαν βάλει τότε αγρότες και γαιοκτήμονες της περιοχής, προκειμένου να απελευθερώσουν χώρο για νέες φυτείες φοινικόδεντρων -η Ινδονησία και η Μαλαισία είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί φοινικέλαιου, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως σε τρόφιμα και καλλυντικά.

Τα τελευταία χρόνια, καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, η ζήτηση σε φοινικέλαιο αυξάνεται λόγω της χρήσης του ως βιοκαυσίμου, μια πρακτική που οδηγεί σε περαιτέρω αποψίλωσης της πολύτιμης ζούγκλας.

Αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί άμεσα, οι ουραγκοτάγκοι κινδυνεύουν να εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.


Προτείνω να αποφεύγετε τα προϊόντα που περιέχουν τις παραπάνω ύλες και τα παράγωγά τους. Καλό είναι να μάθουμε να διαβάζουμε τις ετικέττες του κάθε προϊόντος πριν το αγοράσουμε.Έχουμε επιλογές, δεν είναι μονόδρομος!

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

δεν τα αγοραζουμε ετσι και αλλιως ..... οσο για τα βιοκαυσιμα εχουν γινει πολυ της μοδας..... και επιδοτουντε κιολας :/


κιςς

ΛΕΩΝ είπε...

Ήμουν σίγουρη! Πάντα ψαγμένο το μικρό κορινόσκυλο!

Δημοσίευση σχολίου