• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…






Νοτιοκορεάτες γενετιστές δημιούργησαν για πρώτη φορά κλωνοποιημένα κουτάβια που λάμπουν στο σκοτάδι, ένα επίτευγμα που αναμένεται να βοηθήσει στη δημιουργία σκύλων με συμπτώματα ανθρώπινων ασθενειών.

Τα τέσσερα κουτάβια της ράτσας μπιγκλ φαίνονται απολύτως φυσιολογικά στο φως της ημέρας, όταν όμως εκτεθούν σε υπεριώδες φως εκπέμπουν ένα κοκκινωπό φως, ειδικά στην κοιλιά και κάτω από τα νύχια, όπου το δέρμα πιο λεπτό.

Και τα τέσσερα ονομάστηκαν Ράπι (Ruppy), ένας συνδυασμός των λέξεων ruby, δηλαδή ρουμπινί, και puppy, που σημαίνει κουτάβι.

Γενετικά τεστ που δημοσιεύονται στο δικτυακό τόπο της επιθεώρησης Genesis επιβεβαιώνουν ότι τα τέσσερα μπιγκλ είναι κλώνοι του ίδιου σκύλου.

Επιστήμονες στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία έχουν δημιουργήσει κλωνοποιημένα ποντίκια, γάτες και χοίρους που φθορίζουν στο σκοτάδι, αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που κλωνοποιούνται σκύλοι με επιπλέον γονίδια για φθορίζουσες χρωστικές.

Στόχος των ερευνητών του Πανεπιστημίου της Σεούλ δεν ήταν να δημιουργήσουν... φωτεινά κατοικίδια, αλλά να βοηθήσουν την ιατρική έρευνα. «Το σημαντικό σε αυτή την εργασία δεν είναι ότι τα σκυλιά έχουν κόκκινο χρώμα αλλά ότι εισάγαμε μέσα τους επιπλέον γονίδια» διευκρίνισε ο Λι Μπιόνγκ-τσουν, επικεφαλής της μελέτης.

Η εισαγωγή χρωστικών διευκολύνει σημαντικά τη δημιουργία γενετικά τροποποιημένων πειραματόζωων που φέρουν ανθρώπινα γονίδια: Τα υπό εξέταση γονίδια εισάγονται στο γονιδίωμα των ζώων μαζί με το γονίδιο της φθορίζουσας χρωστικής. Από τα πειραματόζωα που προκύπτουν, όσα φθορίζουν είναι αυτά που έχουν ενσωματώσει επιτυχώς όλα τα επιπλέον γονίδια.

Η ομάδα του Δρ Λι σκοπεύει τώρα να δημιουργήσει κλώνους σκύλων που περιέχουν όχι μόνο το γονίδιο της κόκκινης χρωστικής αλλά και γονίδια ανθρώπινων ασθενειών. Αρνήθηκε πάντως να αποκαλύψει ποια είναι αυτά τα γονίδια, καθώς πρόκειται για πειράματα σε εξέλιξη.

Ο Λι ήταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια συνεργάτης του διαβόητου Χουάνγκ Γου-σουκ, ο οποίος καταδικάστηκε επειδή χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία για την έρευνά του στα ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα.

Ανεξάρτητες μελέτες, πάντως, επιβεβαίωσαν αργότερα ότι ο Χουάνγκ είχε πράγματι δημιουργήσει τον πρώτο κλωνοποιημένο σκύλο.

Βρε δε πάτε στο διάολο ...καλύτερα?

6 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ελενα καπακιώτου είπε...

Αχ.... μονο αυτο εχω να γραψω!!!! ενα Αχ..............

καλο απογευμα

kakos lykos είπε...

Πανάθεμά τους τι είναι αυτό που θα βοηθήσει, αν ο σκύλος γίνει πυγολαμπίδα;
Έλεος πια!
Θέλουν να βάλουν γονίδια με αρρώστιες; θέλουν πυγολαμπίδες; να κάνουν τα πειράματα στους εαυτούς τους.
Άι σιχτίρ πια με την κάθε ανωμαλία.

D.Angel είπε...

Μόνο εκεί;;;
Κι ακόμα παραπέρα δε λες;;;
Αι σιχτιρ νευρίασα πάλι!

ΑΝΝΑ είπε...

Δεν ξέρω τι να κάνω, τι να πω.... κάηκε και το τελευταίο ζωντανό κύτταρο που είχα στο κεφάλι μου....

korinoskilo είπε...

βρε δεν βαζουν τπτ φωσφορουχο στον κωλο τους για να λαμπουν και να τους αναγνωριζουμε ποσο καφροι ειναι?
σιχτιρ!!!!!

ΛΕΩΝ είπε...

Τα λόγια είναι πια φτωχά για την αναλγησία της "έρευνας"!
Καλησπέρα σε όλους!

Δημοσίευση σχολίου