• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Άσπρες νυχτερίδες!!!


Ένα σπάνιο ντοκουμέντο με τεράστιο επιστημονικό ενδιαφέρον, κατάφερε να καταγράψει το BBC, απαθανατίζοντας για πρώτη φορά σε φυσικό περιβάλλον ένα είδος νυχτερίδας, το οποίο θεωρείτο για χρόνια από τους ειδικούς ως ένα «φάντασμα της φύσης».

Το συγκεκριμένο είδος νυχτερίδας, για το οποίο οι επιστήμονες γνωρίζουν πολύ λίγα, αποθανατίστηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο χρυσού στη Βόρεια Αυστραλία.

Μέχρι στιγμής οι ερευνητές θεωρούν τις «νυχτερίδες-φαντάσματα», ως το μεγαλύτερο αρπακτικό είδος νυχτερίδας, το οποίο μάλιστα επιτίθεται και σε άλλα μικρότερα είδη νυχτερίδων και τρέφεται με αυτές.

Δίνοντας το στίγμα της αποστολής, ο δημοσιογράφος του BBC και παρουσιαστής της εκπομπής «Deadly 60», Στιβ Μπακσαλ (Steve Backshall), περιγράφει την εμπειρία της μαγνητοσκόπησης, ως «μία από τις πιο τρομαχτικές» της ζωής του.

«Στο ορυχείο υπήρχαν παντού έντομα ενώ ο ήχος που παρήγαγαν οι σαρκοβόρες νυχτερίδες με το πέταγμα των φτερών τους ήταν πραγματικά εντυπωσιακός», διηγείται. Ο ίδιος περιγράφοντας τις άσπρες «νυχτερίδες-φαντάσματα» διευκρινίζει ότι το μέγεθος τους είναι μεγάλο, ενώ πρόκειται για ζώα με μεγάλη μυϊκή δύναμη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το άγνωστο μέχρι πρότινος είδος νυχτερίδας, τρέφεται με άλλα μικρότερα σε μέγεθος ζώα όπως σαύρες, βατράχια, πουλιά και μικρότερες νυχτερίδες. Οι πληροφορίες αυτές μέχρι πρότινος ήταν γνωστές μόνο μέσω αναλύσεων στα κόπρανα του εν λόγω είδους.

Για την μαγνητοσκόπηση της αποικίας των νυχτερίδων το συνεργείο του BBC χρειάστηκε ειδική άδεια και καθοδήγηση από οδηγό, ο οποίος ακολούθησε την αποστολή στα έγκατα του εγκαταλελειμμένου ορυχείου.

3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

σκιαχτικααααααααααα!!!!!!!!!!

ΛΕΩΝ είπε...

Μπορείς να σκεφτείς τον Batman στα άσπρα??????αχαχχαχαχαχα
Καλημέρα Λενάκι

korinoskilo είπε...

εγω μπορω να φανταστω τα παντα ... αυτος μπορει να γινει ασπρος?:ρρρρρρ

η ασυρματισμενη μπαλκονατη χαλκιδικοτατη φιλη σου ...... φιλιααααααααα

Δημοσίευση σχολίου