• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Ανθρωποφάγοι οι πρώτοι Ευρωπαίοι!


Στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τη μελέτη των απομειναρίων των «πρώτων Ευρωπαίων», που βρέθηκαν σε ανασκαφή στη βόρεια Ισπανία, αποκάλυψαν πως οι προπάτορες των σύγχρονων Ευρωπαίων είχαν ανθρωποφαγικές συνήθειες.

«Ξέρουμε ότι ασκούσαν τον κανιβαλισμό» είπε ο Χοσέ Μαρία Βερμούδες ντε Κάστρο, ένας από τους επικεφαλής του προγράμματος της περιοχής Αταπουέρκα, που είναι προστατευόμενη από την UNESCO.

Οι αρχαιολογικές έρευνες έδειξαν πως στράφηκαν στην ανθρωποφαγία καθαρά για λόγους διατροφής, όχι σαν τμήμα κάποιου τελετουργικού: συγκεκριμένα, έτρωγαν τα πτώματα των εχθρών τους μετά από διαμάχες ή επιδρομές - ιδιαίτερα αυτά που ανήκαν σε παιδιά και εφήβους.

«Πρόκειται για την πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση κανιβαλισμού στην ιστορία της ανθρωπότητας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι και η παλαιότερη» είπε ο ντε Κάστρο.

Τα ευρήματα που οδήγησαν σε αυτά τα συμπεράσματα ήταν ανθρώπινα απομεινάρια, αναμεμειγμένα με απομεινάρια ζώων που αποτελούσαν κλασικά κυνηγετικά θηράματα στην περιοχή (άλογα, ελάφια, ρινόκεροι κλπ).

Οι σπηλιές της Αταπουέρκα ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά κατά τα τέλη του 19ου αιώνα, κατά τη διάρκεια εργασιών διάνοιξης τούνελ. Ωστόσο, οι πρώτες ανασκαφές έλαβαν χώρα το 1978 και τα πρώτα ανθρώπινα απομεινάρια ανακαλύφθηκαν το 1984. Το 1992 βρέθηκε ένας ολόκληρος σκελετός, και αργότερα (1992) ανακαλύφθηκαν απομεινάρια ηλικίας 800.000 ετών- τα οποία θεωρείται πως ανήκουν στους πρώτους ανθρώπους που κατοίκησαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο (Homo Antecessor - «άνθρωπος ο πρωτοπόρος» ).

Ο Homo Antecessor έζησε πριν το Νεάντερταλ και το Homo Sapiens και πιστεύεται πως έφτασε στις σπηλιές της Αταπουέρκα μετά από μια μακρά μεταναστευτική πορεία, που ξεκίνησε από την Αφρική και πέρασε από τη Μέση Ανατολή, τη βόρεια Ιταλία και τη Γαλλία.

Η Αταπουέρκα ήταν ένας εξαιρετικός τόπος για ανθρώπινο αποικισμό, καθώς βρισκόταν ανάμεσα σε δύο ποταμούς και είχε πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Ωστόσο, παρά το πλούσιο κυνήγι της περιοχής, ο Homo Antecessor δεν άφηνε αχρησιμοποίητο το κρέας των σκοτωμένων εχθρών.

«Ανακαλύψαμε απομεινάρια κανιβαλισμένων ανθρώπων σε δύο επίπεδα, κάτι που υποδεικνύει πως η ανθρωποφαγία συνέχισε να ασκείται για πολλά χρόνια.

3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Τότε τουλάχιστον είχαν το ακαταλόγιστο αφού ήταν πρωτόγονοι, στην εποχή μας, που συναντάμε έστω μεμονωμένες, ευτυχώς καταδικαστέες περιπτώσεις ανθρωποφαγίας, τι να πούμε;
Αναφορά ανθρωποφάγου λαού έχουμε και στον Όμηρο στην Οδύσσεια, τους Μυθικούς Λαιστρυγόνες που τους παρουσίαζε να κατοικούν στην Τηλέπυλο(παραθαλάσσια περιοχή στην Τυρρηνική Θάλασσα, όπως επίσης ανθρωποφάγοι(μάλλον παμφάγοι αφού έτρωγαν ότι πλησίαζε στην περιοχή τους)παρουσιάζονται και οι μυθικοί Κύκλωπες.

Καλημέρα Λιονταρίνα :)

korinoskilo είπε...

γιατι ρε εμεις (οχι η μαρια) ξερομε τι τρωμε μεσα σε σαλαμια και λουκανικα!!!

σας εφτιαξα?:Ρρρ

τι να κανω ... πειναω βραδυατικα... και θα δαγκωσω κανα μπουτι :Ρρρρ


φιλια

ΛΕΩΝ είπε...

Κι εμένα μου κάνει εντύπωση που τους κάνει τόοοσο εντύπωση, όταν πρόκειται για αρχαίους και πρωτόγονους πολιτισμούς!
Καλημέρα Λύκαινα!

Λουκάνικο "έκπληξη"...όπως το Κίντερ έκπληξη!
αχχααχαχαχαχαχ

Δημοσίευση σχολίου