• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Μαστουρωμένα τα ουαλάμπι.......!


Τα ουάλαμπι -μαρσιποφόρα ζώα σαν μικρόσωμα καγκουρό- χοροπηδούν μαστουρωμένα και κάνουν οχτάρια μέσα στις φυτείες οπιούχου παπαρούνας, διαπιστώνει ανήσυχη η κυβέρνηση της Τασμανίας.

«Έχουμε πρόβλημα με τα ουάλαμπι που μπαίνουν στις φυτείες παπαρούνας, φτιάχνονται και κάνουν κύκλους» δήλωσε την Πέμπτη η Λάρα Γκίντινγκς, γενική εισαγγελέας του νησιού, μιλώντας ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου για θέματα προϋπολογισμού.

«Μετά κρασάρουν» πρόσθεσε η Γκίντινγκς, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο άρθρο στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η Τασμανία, λίγο έξω από το νότιο άκρο της ηπειρωτικής Αυστραλίας, είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός οπίου για φαρμακευτική χρήση. Η οπιούχος παπαρούνα καλλιεργείται σε έκταση 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποδίδει το μισό από το όπιο που χρησιμοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα για την παραγωγή μορφίνης και άλλων οπιούχων αναλγητικών.

Η Γκίντινγκ απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των καλλιεργειών και επισήμανε ότι το περυσινό οικονομικό έτος εκλάπησαν συνολικά 2.280 παπαρούνες.

Τα ουάλαμπι και πιθανώς οι άνθρωποι ευθύνονται για ένα μέρος αυτής της απώλειας, όχι όμως για όλη. Σύμφωνα με τον Ρικ Ρόκλιφ, υπεύθυνο επιχειρήσεων πεδίου στην Tasmanian Alcaloids, μιας από τις δύο εταιρείες που έχουν άδεια για την κατεργασία της παπαρούνας, «υπάρχουν πολλές ιστορίες για πρόβατα που έφαγαν μερικές παπαρούνες μετά τη συγκομιδή και μετά άρχισαν όλα να κάνουν κύκλους».

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

καλα δεν ειναι περιφραγμενα αυτα τα χωραφια?
μπαινουν μεσα και μαστουρονουν?!!!

τι να πω!!!

βασικα σκεφτικα τον μπερναρ να ειναι στο χωρακι αυτο
χααχαχαχαχχαχα

φιλια

ΛΕΩΝ είπε...

Μόνο το μαστούρωμα του έλειπε του Bernad...χαχαχαχαχαχα

Καλημερούδια Λενάκι

Δημοσίευση σχολίου