• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Οι χορτοφάγοι αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου στο αίμα, το στομάχι και την ουροδόχο κύστη, όχι όμως και για τον σχετικά συχνό καρκίνο του παχέος εντέρου και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, δείχνει βρετανική μελέτη που παρακολούθησε δεκάδες χιλιάδες άτομα.

Η έρευνα του ιδρύματος Cancer Research UK έδειξε ότι όσοι δεν καταναλώνουν καθόλου κρέας (ούτε κοτόπουλο ή ψάρι) αντιμετωπίζουν 45% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του αίματος, 75% μικρότερο ρίσκο για πολλαπλό μυέλωμα (έναν καρκίνο του μυελού των οστών) και τρεις φορές μικρότερο ρίσκο για καρκίνο του στομάχου. Μειωμένος είναι επίσης ο κίνδυνος καρκίνου της ουροδόχου κύστης, για τον οποίο ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου είναι το κάπνισμα.

Η πιθανότητα εμφάνισης οποιασδήποτε μορφής καρκίνου ήταν 12% μικρότερη για τους χορτοφάγους.

Στους εθελοντές που κατανάλωναν ψάρι, ο κίνδυνος καρκίνου ήταν μειωμένος, όχι όμως τόσο όσο στους αποκλειστικά χορτοφάγους.

Η πλήρης κατάργηση του κρέατος από τη διατροφή δεν φαίνεται πάντως να προφυλάσσει από τον καρκίνο στο παχύ έντερο ή τον πρωκτό. Αντίθετα, οι χορτοφάγοι της μελέτης αντιμετώπιζαν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο, αν και η διαφορά από την ομάδα των κρεατοφάγων δεν ήταν στατιστικά σημαντική.

Εντυπωσιακή ήταν επίσης η διαπίστωση ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν κρέας ή μόνο ψάρι αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η αιτία του φαινομένου παραμένει άγνωστη, ίσως όμως οι τροφές να επηρεάζουν τον ιό HPV που ευθύνεται για τα περισσότετα περιστατικά της συγκεκριμένης ασθένειας.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πάντως ότι τα συμπεράσματα της μελέτης πρέπει να επιβεβαιωθούν προτού οι γιατροί και οι διαιτολόγοι αλλάξουν τις συστάσεις προς του ασθενείς τους: «Αυτή τη στιγμή τα ευρήματα δεν είναι αρκετά ισχυρά ώστε να ζητάμε ιδιαίτερα μεγάλες αλλαγές στη δίαιτα των ανθρώπων που ακολουθούν τη μέση ισορροπημένη διατροφή» διευκρίνισε στο BBC ο καθηγητής Τιμ Κι, επικεφαλής της μελέτης.

Η έρευνα παρακολούθησε 61.566 ενήλικες για διάστημα 12 ετών. Από αυτούς, οι 3.350 εμφάνισαν καρκίνο στο διάστημα της μελέτης.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο British Journal of Cancer.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμα αν οι φυτικές τροφές προστατεύουν άμεσα από τον καρκίνο, ή αν το φαινόμενο οφείλεται στις καρκινογόνες ουσίες που είναι γνωστό ότι υπάρχουν στο μαγειρεμένο κρέας.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

μας εφτιαξες τωρα?:ρρρ

ΛΕΩΝ είπε...

Προσπαθώ να σας κάνω χορτοφάγους...αλλά δε μου κάθεστε...!
χαχαχαχαχαχαχ

Δημοσίευση σχολίου