• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Το λευκό τιγράκι.....!


Η έξη μηνών κουταβίνα είναι εξαιρετικά σπάνια, διότι υπάρχουν λιγότερες από 20 τίγρεις σαν κι αυτήν ζωντανές στον κόσμο κι όλες σε αιχμαλωσία.
Η τίγρης, η οποία πήρε το όνομα Fareeda, γεννήθηκε από δύο λευκές τίγρεις της Βεγγάλης. Ωστόσο, ενώ η Fareeda έχει ακόμα δύο αδέλφια τον Shahir και την Sitarah που φέρουν τις χαρακτηριστικές μαύρες ρίγες, η Fareeda είναι μία στις εκατό πιθανότητες να γεννηθεί χωρίς αυτές.

Η Fareeda, που μεγάλωσε από τα χέρια εκτροφέων στο Cango Wildlife Ranch, κοντά στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, είναι ένα μοναδικό μέρος του προγράμματος αναπαραγωγής για τη διατήρηση της Λευκής Τίγρης της Βεγκάλης .
Οι φύλακες στο ράντσο χάρηκαν όταν η Fareeda και τα αδέλφια της γεννήθηκαν τα περσινά Χριστούγεννα, αλλά ακόμη μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη όταν κατάλαβαν πόσο σπάνια ήταν η Fareeda λόγω της έλλειψης των καθιερωμένων ριγών.

Έπρεπε να περιμένουν τουλάχιστον έξη μήνες για να βεβαιωθούν πως το τιγράκι δεν θα αποκτήσεις τις χαρακτηριστικές μαύρες ρίγες! «Ορισμένες αναπτύσσουν ρίγες τους πρώτους μήνες της ζωής τους, μετά από έξι μήνες όμως είναι σαφές ότι η Fareeda είναι πραγματικά ένα από τα πιο σπάνια από τα ευγενικά τιγράκια».
"Ελπίζω ότι μια μέρα η Fareeda και το είδος της να μπορεί να επιστρέψει στην φύση και γι 'αυτό είναι τόσο σημαντική η εκπαίδευση των πολιτών για τη διατήρηση της τίγρης και τα προγράμματα αναπαραγωγής εξέλιξη."

3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Είναι πανέμορφο ζώο, μακάρι να μην χαθεί σαν είδος.

Καλημέρα Λιονταρίνα :)

korinoskilo είπε...

γλυκουλι μου .... μακαρι να γινουν οχι μονο χιλια αλλα πολλες χιλιαδες

φιλια

ΛΕΩΝ είπε...

Αν καταφέρει να τα προστατεύσει η φύση....έχουν ελπίδες!

Καλημέρα σας κορίτσια!

Δημοσίευση σχολίου