• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Γιατί ορισμένες ράτσες σκύλων, όπως τα ντάσχουντ, τα κόργκι και τα τα μπασέ, έχουν αφύσικα κοντά πόδια; Η ανατομική τους ιδιαιτερότητα οφείλεται σε ένα επιπλέον αντίγραφο ενός γονιδίου που ελέγχει την εμβρυική ανάπτυξη, αποκαλύπτει μελέτη που δημοσιεύεται την Παρασκευή στο Science.

Το φαινόμενο οφείλεται στο γονίδιο FGF-4 (αυξητικός παράγοντας των ινοβλαστών 4), το οποίο υπάρχει σε ένα μόνο αντίγραφο στις περισσότερες ράτσες σκύλων.

Στις κοντοπόδαρες ράτσες, το γονίδιο υπάρχει σε ένα επιπλέον, ελαφρώς διαφορετικό αντίγραφο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των ρετρογονιδίων. Τα γονίδια αυτά είναι συνήθως ελαττωματικά αντίγραφα κανονικών γονιδίων και δημιουργούνται λόγω μόλυνσης από ιούς.

Το συγκεκριμένο ρετρογονίδιο απαντάται σε 20 κοντοπόδαρες ράτσες και πιθανότατα εμφανίστηκε λίγο μετά το διαχωρισμό των σκύλων από τους λύκους πριν μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια, εκτιμούν οι ερευνητές.

Το ρετρογονίδιο πιθανώς ενεργοποιεί μηχανισμούς ανάπτυξης σε λανθασμένες χρονικές στιγμές κατά την εμβρυική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να ανακόπτεται η ανάπτυξη των ποδιών.

«Μείναμε έκπληκτοι όταν διαπιστώσαμε ότι ένα και μόνο ρετρογονίδιο που εισήχθη κάποια στιγμή στην εξέλιξη ενός είδους μπορεί να προκαλέσει μια τόσο δραματική σωματική αλλαγή» δήλωσε στο Reuters η Χάιντι Πάρκερ, επικεφαλής των ερευνητών στο αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας Ανθρώπινου Γονιδιώματος.

Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν αν το γονίδιο του FGF-4 παίζει ρόλο στην υποχονδροπλασία, μια πάθηση που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των περιστατικών νανισμού στον άνθρωπο για τα οποία δεν υπάρχουν γνωστά αίτια.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

δεν ξερω τι λενε οι ειδικοι... αυτα τα σκυλια στην γερμανια λεγοντε dackel ... και ειναι ειναι το νουμερο ενα στις προτημησεις τους σε μικροσωμα σκυλια...
κυκλοφορουν κατα κορον εκει !!!


φιλια

ΛΕΩΝ είπε...

Τα dackel είναι αυτά που λέμε λουκάνικα????
Κι η δική μου πάντως που δεν ανήκε σ αυτή τη ράτσα, ούτε σε καμία άλλη δηλ., είναι έτσι ...κοντοπόδαρη!
Σλουρπ

Δημοσίευση σχολίου