• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Η Οδύσσεια της Caretta-caretta!


Παραλίες ωοτοκίας Caretta - caretta υπάρχουν αρκετές, σαν το Μαραθονήσι Ζακύνθου όμως λίγες… Κι αυτό γιατί τη σπουδαιότητά τους δεν χαρακτηρίζει μόνο ο αριθμός των φωλιών αλλά και το φύλο των εκκολαπτόμενων νεοσσών. Σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε ύστερα από πρόσκληση του «Αρχέλων», ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τορόντο Νίκολας Μροσόβσκι, η κρίσιμη θερμοκρασία για τις Caretta - caretta που ωοτοκούν στην Ελλάδα είναι 29° C.

Αν στην άμμο η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη, τα χελωνάκια γεννιούνται θηλυκά ενώ αν είναι μικρότερη, γίνονται αρσενικά. Ετσι, ενώ στις περισσότερες παραλίες του κόλπου του Λαγανά επωάζονται θηλυκοί νεοσσοί, στο Μαραθονήσι, επειδή η ανοιχτόχρωμη άμμος αντανακλά έντονα την ηλιακή ακτινοβολία, σημειώνονται χαμηλότερες θερμοκρασίες και παράγονται σχεδόν αποκλειστικά αρσενικά χελωνάκια! Ισως εκεί να γεννήθηκε και ο Χάρης, που έφτασε στις αρχές Μαΐου στον κόλπο του Λαγανά ψάχνοντας να βρει το ταίρι του. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η οδύσσεια της Caretta», που διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, υιοθετήθηκε από την Playmobil Hellas. Στην πλάτη του τοποθετήθηκε ειδικός πομπός που για ένα χρόνο θα μεταδίδει μέσω δορυφόρου επιστημονικές πληροφορίες για την περιπλάνηση του Χάρη στη Μεσόγειο.


3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Unknown είπε...

πολύ ωραία ανάρτηση ακρως ενημερωτική ..νάσαι καλά

korinoskilo είπε...

τωρα καταλαβα γιατι μερικα αρσενικα γεννιουντε κρυοκωλα:ρρρρρρ

φιλι

ΛΕΩΝ είπε...

Homemade
Νάσαι καλά κι εσύ!

Πάλι έγραψες κορίτσι!!!!!!
Φιλί

Δημοσίευση σχολίου