• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ομάδα ακτιβιστών της «Γκρίνπις», αποτελούμενη από περίπου 13 άτομα, προχώρησε σε διαμαρτυρία κατά του αρχηγείου της Hewlett-Packard, στο Πάλτο Άλτο της Καλιφόρνιας, κατηγορώντας την εταιρία ότι χρησιμοποιεί τοξικά υλικά στα προϊόντα της.
Τα μέλη της οργάνωσης ζωγράφισαν ένα μεγάλο σύνθημα «Επικίνδυνα Προϊόντα» στην οροφή του κτιρίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η ενέργεια, σύμφωνα με εκπρόσωπο της «Γκρίνπις», έγινε για να επισύρει την προσοχή στην χρήση τοξικών χημικών ουσιών που, κατά την οργάνωση, κάνει η αμερικανική εταιρία, όπως πλαστικών PVC και επιβραδυντών καύσης κατά της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της «Γκρίνπις» Ντάνιελ Κέσλερ, η ΗΡ είχε δηλώσει ότι ως το 2007 θα είχε σταματήσει την χρησιμοποίηση αυτών των τοξικών χημικών, όμως στη συνέχεια υπαναχώρησε και έθεσε ως νέο όριο το 2011. «Χρησιμοποιήσαμε τη διαμαρτυρία για να δηλώσουμε ότι αυτό είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο Κέσλερ.

Η οργάνωση κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους στην εταιρία να διαμαρτυρηθούν για την χρήση των χημικών. Από την πλευρά της, η Hewlett-Packard, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι έχει δεσμευτεί για την οριστική διακοπή της χρήσης όλων των βρωμιωμένων επιβραδυντών φλόγας/PVC από τα προϊόντα της ως το τέλος του 2011.

«Οι μη εποικοδομητικοί γελωτοποιοί στο αρχηγείο της ΗΡ δεν έκαναν τίποτε για να προωθήσουν τους στόχους που όλοι συμμεριζόμαστε για την φροντίδα του περιβάλλοντος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Tyler Durden είπε...

από τα μελάνια μέχρι τα μικροτσίπ και τις οθόνες, χρησιμοποιούνται πολύ τοξικές ουσίες σε όλη τη γκάμα των πισί, που δεν παρασκευάζονται χωρίς κοινωνικό, υγεινονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.

korinoskilo είπε...

να ταν μονο η hp.... οπως λεει και ο τυλερ... ολα τα σχετικα εχουν!!!

καλησπερες

ΛΕΩΝ είπε...

Και το θέμα είναι ότι όλα αυτά καταλήγουν στις χωματερές (οι μεγαλύτερες ποσότητες)και φυσικά στους υδροφόρους ορίζοντες και στο χώμα!

Καλησπέρα Tyler και Λένα!

Δημοσίευση σχολίου