• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Ερευνητικό πρόγραμμα πραγματοποιεί για τη μελέτη και την προστασία της υπό εξαφάνισης θαλάσσιας, ο Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών (MEDASSET).

Το πρόγραμμα υλοποιείται στη βόρεια ακτή της Αλβανίας, ενώ την χρηματοδότηση του προγράμματος ανέλαβαν το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Ηνωμένων Εθνών (UNEP), ενώ υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος, Δασοκομίας και Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων της Αλβανίας.

Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η έρευνα, η ενημέρωση και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για τις θαλάσσιες χελώνες στην Αλβανία.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Παρακολούθηση και Προστασία Σημαντικών Τροφικών Πεδίων των Θαλάσσιων Χελωνών» έχει στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις θαλάσσιες χελώνες.

Ο ερευνητής του προγράμματος Μάικλ Γουάιτ και η ομάδα του συνεργάζονται με τους αλιείς στη περιοχή Πατόκ προκειμένου να καταγράψουν βασικά χαρακτηριστικά των κινήσεων των χελωνών ώστε να καταφέρουν να συμβάλλουν στην προστασία τους.

Την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και εκπαιδευτικές ημερίδες είχαν φοιτητές βιολογίας του πανεπιστημίου των Τιράνων.

Εξάλλου το πρόγραμμα έχει στόχο να αναγνωριστεί η περιοχή του Πατόκ σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο ώστε να υπάρχει η απαραίτητη προστασία του βιοτόπου.

4 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Αφού εμείς είμαστε μόνο μεγάλα λόγια και στην Ζάκυνθο κοιτάμε πιο πολύ τον τουρισμό παρά την προστασία του ζώου, ας το προστατεύσουν τουλάχιστον τα γειτονικά κράτη.

Καλό βράδυ Λιονταρίνα!

♥ Palirroia ♥ είπε...

Καλημέρα Λιονταρίνα μου!
Ομολογώ ότι είχα να κάνω βόλτα στη γειτονιά πολλές μέρες και σήμερα που πέρασα από εδώ ενθουσιάστηκα με το νέο λουκ του μπλογκ σου μου αρέσει πολύ:)

korinoskilo είπε...

συμφωνω με την λυκαινα...

απο την αλλη .... εμ στελνουν τα αποβλητα τους στις γειτονες χωρες... μετα στελνουν ερευνιτες για να σοσουν τα ζωα

ε ρε βουρδουλα που θελουν!!

ΛΕΩΝ είπε...

Λύκαινα ούτε τους εαυτούς μας δεν ξέρουμε να προστατεύσουμε......!

Καλώς την Εύη......thanks....!

Έλενα είναι ο "συνήθης" τρόπος....για να βγάζουν μεροκάματο!

Δημοσίευση σχολίου