• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Πέθανε η Σαμ, το μικρό κοάλα!


Οι φωτιές που σκότωσαν εκατοντάδες ανθρώπων στην Αυστραλία δεν στάθηκαν ικανές να σκοτώσουν τη Σαμ, το μικρό κοάλα. Το κατάφερε όμως μια ενδημική νόσος.
Η Σαμ, η τετράχρονη κοάλα, που έγινε γνωστή όταν διασώθηκε με τραυματισμούς από τις ιστορικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, πέθανε την Τρίτη.

"Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι η Σαμ το κοάλα, έχασε τη μάχη με την επιβίωση", ανακοίνωσε το αυστραλιανό καταφύγιο άγριων ζώων που φιλοξένησε τη μιρκή Σαμ. "Η Σαμ έγινε σύμβολο ελπίδας και αποφασιστικότητας στο κράτος μας, τόσο για τους επιζήσαντες από την «μαύρη Κυριακή» των πυρκαγιών, όσο και για αυτούς που πάλεψαν και πρόσφεραν υποστήριξη στην κοινωνία", πρόσθεσε.

Η φωτογραφία που έκανε τη Σαμ παγκοσμίως γνωστή

Η φωτογραφία που έκανε τη Σαμ παγκοσμίως γνωστή Η Σαμ τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου, όταν το Φεβρουάριο, ένας φωτογράφος, απαθανάτισε τη στιγμή που ένας πυροσβέστης γεμάτος καπνούς, κράτησε το χέρι του μικρού τραυματισμένου κοάλα και του έδωσε νερό.

Όσο οι πυροσβέστες συνέχισαν τη μάχη με τις φωτιές που προκάλεσαν το θάνατο περισσότερων από 200 ανθρώπων, η Σαμ μεταφέρθηκε στο καταφύγιο άγριων ζώων, Southern Ash, ώστε να γιατρευτούν τα εγκαύματα στις πατούσες της.

Οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να κάνουν θέματα για τη μικρή Σαμάνθα. Ένα από αυτά στην τοπική τηλεόραση, ήταν ότι η Σαμ, είχε ήδη βρει φίλο, τον Μπομπ.

Στο καταφύγιο, οι πατούσες της θεραπεύθηκαν. Σύντομα όμως ανέπτυξε κύστες στις ωοθήκες, συσχετισμένες με χλαμύδια. Αυτή η νόσος προσβάλει περίπου το 50% των αυστραλιανών κοάλα.

"Η Σαμ παρουσίασε σοβαρές μεταβολές στο ουρικό και αναπαραγωγικό της σύστημα που δεν ήταν εγχειρήσιμες και έτσι αναγκαστήκαμε δυστυχώς να την κοιμίσουν", σύμφωνα με την ανακοίνωση του καταφύγιου. "Ήταν τόσο σοβαρό που δεν υπήρξε τρόπος να καταλαγιάσουμε τον πόνο".

Διαβάστε την αρχή της ιστορίας της εδώ και εδώ!

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Tyler Durden είπε...

κρίμα! αν και σε αιχμαλωσία πολλές κοινές αρρώστειες μπορούν να γίνουν θανατηφόρες λόγω αλλαγών στον τρόπο διαβίωσης και συνεπαγόμενης εξασθένησης του ανοσοποιητικού

ΛΕΩΝ είπε...

Κι εγώ στεναχωρήθηκα Tyler.....υπάρχει κάποια επιδημία μου "θερίζει" και τα άγρια κοάλα!
Καλημέρα

Δημοσίευση σχολίου