• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Σε λίγο απλά θα τα θυμόμαστε από φωτογραφίες.

To ένα έκτο των ειδών θηλαστικών της Μεσογείου απειλείται με εξαφάνιση σε τοπικό επίπεδο, επισημαίνεται σε έκθεση της Παγκόσμιας Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN). Η μελέτη της IUCN αναφέρεται στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται 320 είδη θηλαστικών, εκτός από τις φάλαινες και τα δελφίνια.

Οι απειλές για τα θηλαστικά προέρχονται μεταξύ άλλων από την γεωργία, το κυνήγι, τις παγίδες και τα είδη που εισβάλλουν στα οικοσυστήματά τους.

Τρωκτικά, νυχτερίδες, σκαντζόχοιροι και τυφλοπόντικες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο από την απώλεια ή την υποβάθμιση των οικοσυστημάτων τους εξαιτίας της γεωργίας, της μόλυνσης, των κλιματικών αλλαγών και της αστικοποίησης, παρατηρεί η έκθεση.

Μεγάλα φυτοφάγα ζώα, όπως τα ελάφια, τα σαρκοφάγα ζώα και οι λαγοί είναι ιδιαίτερα ευάλωτα είδη. Η μεσογειακή φώκια μονάχους-μονάχους και ο ιβηρικός λύγγας αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλο κίνδυνο.

"Για να διασφαλιστεί η επιβίωση των μεγάλων φυτοφάγων και σαρκοφάγων θηλαστικών στη Μεσόγειο πρέπει να αποκαταστήσουμε τα οικοσυστήματα και τις τροφικές αλυσίδες", τόνισε η Ελεν Τεμπλ, μία από τους συγγραφείς της έκθεσης.

"Πρέπει να ενθαρρύνουμε το κόσμο να αποδεχθεί τα μεγάλα αρπακτικά σαρκοβόρα ζώα, να βελτιώσουμε τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών και να επιβάλουμε αποτελεσματικότερα τους νόμους που διέπουν το κυνήγι", προσέθεσε.

0 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου