• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…



Πλοίο με πυρηνικά απόβλητα άγνωστης προέλευσης, το οποίο φέρεται να βυθίστηκε από τη Μαφία το 1992, εντοπίστηκε από τις ιταλικές αρχές έξω από την Καλαβρία. Περιβαλλοντικές οργανώσεις προειδοποιούν τώρα ότι πολλά ακόμα πλοία με ραδιενεργά ή τοξικά υλικά ίσως έχουν βυθιστεί ακόμα και έξω από τις ελληνικές ακτές.

Το φορτηγό πλοίο Cunsky, μήκους 110 μέτρων, βρέθηκε το Σάββατο από ρομποτικό υποβρύχιο σε βάθος 500 μέτρων και σε απόσταση περίπου 28 χλμ από τις ακτές, ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας ο Μπρούνο Τζιορντάνο, εισαγγελέας της πόλης Πάολα.

Το φορτίο του πλοίου ήταν 120 βαρέλια με ραδιενεργά απόβλητα, υποστηρίζει ένας πρώην μαφιόζος που συνεργάζεται τώρα με την ιταλική Δικαιοσύνη.

«Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την προέλευση των αποβλήτων, πιθανότατα όμως ήρθαν από το εξωτερικό. Αυτό είναι ένα πρώτο στοιχείο» δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα πάντως με το Associated Press, ο Τζιορντάνο διευκρίνισε σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ότι η φύση του φορτίου δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Τη θέση του Cunsky αποκάλυψε ο πρώην μαφιόζος ο Φρανσέσκο Φρότι, ο οποίος παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση που βύθισε το φορτηγό το 1992. Δήλωσε ότι η Ντραγκέτα -τοπικό παρακλάδι της Μαφίας- έχει βυθίσει συνολικά 32 πλοία με ραδιενεργά ή τοξικά απόβλητα για λογαριασμό ιταλικών εταιρειών.

Εκπρόσωποι της Greenpeace και της ιταλικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Lagambiente δήλωσαν ότι από τη δεκαετία του 1990 συντάσσουν λίστες με πλοία που εξαφανίστηκαν έξω από την Ιταλία και την Ελλάδ, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν φορτία αποβλήτων που χάθηκαν την τελευταία 20ετία.

Η υπόθεση παραπέμπει στην ιταλική ταινία «Γόμορρα», η οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων σε παράνομη επιχείρηση της Κομόρα για το «ξεφόρτωμα» τοξικών αποβλήτων σε αγροτική περιοχή έξω από τη Νάπολη.

3 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

korinoskilo είπε...

ειχε γινει ντορος τοτε ... αλλα αποσιωπιθικε μια χαρα....
την μεσογειο γι αυτο την θελουν.....
το ιδιο και στην αδριατικη .... ειχε παρει ανταλαγματα η αλβανια τοτε για να γινει ,,κρατος,, ;)


καλημερες

Tyler Durden είπε...

καταπληκτική η ταινία Γόμορα που αναφέρει, την έχω παρουσιάσει. Αναρωτιέμαι ποιός έιναι πιο μαφιόζος: αυτοί που το κάναν ή αυτοί (συνεργοί πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί, επιχηρηματίες) που τους έδιναν κρυφά τα απόβλητά τους ή κάναν τα στραβά μάτια

ΛΕΩΝ είπε...

Δεν το είχα ακούσει τότε Έλενα....!

Νομίζω πως ο χαρακτηρισμός ταιριάζει περισσότερο στους δεύτερους Tyler!

Καλησπέρα σας!

Δημοσίευση σχολίου