• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…

Η επιστροφή της ζωής.

Οι προσπάθειες του WWF Ελλάς για την προστασία των νησιωτικών υγροτόπων φέρνουν ήδη τα πρώτα απτά και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2009, άρχισε να ξεμπαζώνεται ο μοναδικός φυσικός υγρότοπος του Δήμου Σούδας στην Κρήτη: η εκβολή του ποταμού Μορώνη.

Τον Ιούλιο το WWF Ελλάς, στα πλαίσια του προγράμματος «Προστασία των νησιωτικών υγροτόπων της Ελλάδας», διαπίστωσε την υποβάθμιση της περιοχής. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι παλαιότερα ο υγρότοπος είχε πολλαπλάσια έκταση, κατά τις τελευταίες δεκαετίες όμως έχει υποστεί σημαντικές αλλοιώσεις εξ’ αιτίας επεκτάσεων των καλλιεργειών, αποστραγγίσεων, επιχωματώσεων και μπαζωμάτων, δόμησης, διανοίξεων δρόμων και ρύπανσης.

Χάρη στις καταγγελίες του WWF και την ενεργοποίηση των αρμοδίων φορέων, σήμερα έχει ξεμπαζωθεί μια έκταση 5 στρεμμάτων, ενώ έχουν απομακρυνθεί περίπου 10.000 κ.μ. μπάζων. «Τους επόμενους μήνες θα ελευθερωθούν ακόμα 20 στρέμματα. Οι μπουλντόζες - αυτήν τη φορά - ανοίγουν το «δρόμο» για την επιστροφή της ζωής στο Μορώνη», δηλώνει φανερά ικανοποιημένος ο υπεύθυνος του προγράμματος νησιωτικών υγροτόπων του WWF Ελλάς, Καλούστ Παραγκαμιάν.

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

D.Angel είπε...

Πολύ αισιόδοξο μνμ!
Μπράβο!Αντε να δούμε κι άλλες τέτοιες προσπάθειες για το καλό όλων!Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ

ΛΕΩΝ είπε...

Και εις άλλους τόπους ....!
Καλημέρες!

Δημοσίευση σχολίου