• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Τα δικαιώματα των ζώων, οικόσιτων και άγριων, αποτελούν ένα σημαντικό αλλά ταυτόχρονα έντονα υποτιμημένο θέμα στην πολιτική ατζέντα των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου.

Το ΠΑΣΟΚ ήδη με το Νόμο 3170/2003 για τα αδέσποτα, έναν από τους πιο προοδευτικούς σε επίπεδο Ε.Ε, αλλά και με την πολιτική της πράσινης ανάπτυξης αποδεικνύει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στην προστασία των ζώων καθώς και στη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας της χώρας που αποτελεί έναν από τους βασικούς δείκτες υγείας των φυσικών οικοσυστημάτων αλλά και βασική συνισταμένη της προώθησης του οικοτουρισμού/αγροτουρισμού στην Ελλάδα και της ήπιας ανάπτυξης των εγκαταλελειμμένων ορεινών και όχι μόνο, περιοχών της χώρας μας.

Οι Πράσινοι Εθνικοί Λογαριασμοί για την καταγραφή του εθνικού πλούτου της Ελλάδας, ένα είδος στατιστικών δεικτών που θα προκύψουν μετά από ενδελεχή έρευνα και καταγραφή της χλωρίδας, της πανίδας και του δασικού μας πλούτου από επιστήμονες και φορείς σε πανελλαδικό επίπεδο, για τους οποίους από καιρό έχει δεσμευτεί ο Γιώργος Παπανδρέου, αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη συμπεριλάβει στον πολιτικό σχεδιασμό της επόμενης μέρας το θέμα της πανίδας ανταποκρινόμενο και στο Σχέδιο Δράσης 2010 της Ε.Ε για τη βιοποικιλότητα.

Στα δέκα ερωτήματα που τίθενται, το ΠΑΣΟΚ δίνει τις ακόλουθες θετικές απαντήσεις αναφορικά με:

1. τη μακρά διαφημιστική καμπάνια από το αρμόδιο Υπουργείο με σκοπό την προαγωγή της φιλοζωίας αλλά και την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις ποινές και τα πρόστιμα που επιβάλλει ο νόμος σε περίπτωση κακοποίησης των ζώων.

2. την ανάγκη ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων συντροφιάς ώστε σταδιακά να οδηγηθούμε στην υποχρεωτική διάταξη που θα ορίζει ότι οι ιδιώτες κτηνίατροι δεν θα εξυπηρετούν τους πελάτες τους αν δεν έχουν τοποθετήσει την ηλεκτρονική ταυτότητα στα ζώα τους. Επιπλέον προτείνουμε η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό και η Δημοτική αστυνομία να εξοπλιστούν με σκάνερ, ώστε στο χώρο ευθύνης τους να έχουν τη δυνατότητα προληπτικού ελέγχου αναφορικά με το αν τα δεσποζόμενα ζώα είναι εφοδιασμένα με microchip.

3. τη χρηματοδότηση των δήμων για την υλοποίηση του προγράμματος στείρωσης και στέγασης των αδέσποτων και την υποχρεωτική υπαγωγή τους στο πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ ώστε σταδιακά να οδηγηθούμε στην επιβολή χρηματικών ποινών σε όσους δήμους δεν υλοποιούν τα ανωτέρω προγράμματα.

4. την έμπρακτη στήριξη και συνεργασία της πολιτείας με τα σωματεία που περιθάλπουν ζώα και τη μετατροπή της θανάτωσης ζώου (ειδικά των υπό εξαφάνιση) σε κακούργημα.

5. την εφαρμογή αυστηρών κανόνων και προϋποθέσεων για τη λειτουργία των καταστημάτων που πωλούν ζώα συντροφιάς. Την σταδιακή απαγόρευση της πώλησης εξωτικών ζώων από καταστήματα και την άμεση από λαϊκές αγορές.

6. την απαγόρευση των τσίρκο με ζώα στη χώρα μας. Ο Τομέας Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του κόμματος έχει από καιρό λάβει απόφαση υπέρ της απαγόρευσης της εισόδου στη χώρα των τσίρκο με ζώα.

7. την εφαρμογή αυστηρών προδιαγραφών για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων αλλά και στις κτηνοτροφικές μονάδες. Επιπλέον, την προώθηση εναλλακτικών μορφών οικονομικής ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας.

8. την απαγόρευση του κυνηγιού σε τμήματα της Αττικής (πέραν των καμένων εκτάσεων) για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο βάσει των εκτιμήσεων των αρμόδιων φορέων ώστε να ανακάμψει η πανίδα μετά τις πυρκαγιές, την οριστική απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό και την Πεντέλη και την επαναξιολόγηση της διαδικασίας για την έκδοση άδειας οπλοφορίας.

9. την προώθηση εναλλακτικών μεθόδων έρευνας στα ερευνητικά, ιατρικά και πανεπιστημιακά κέντρα της χώρας με σκοπό την αντικατάσταση των πειραμάτων σε ζώα με άλλες εναλλακτικές μεθόδους.

10. την προώθηση της σταδιακής αλλαγής του καταναλωτικού και διατροφικού μοντέλου (προώθηση της μεσογειακής διατροφής) με περιορισμό της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων και την προώθηση και άλλων διατροφικών επιλογών. Ναι στην πλήρη εφαρμογή των Ευρωπαϊκών οδηγιών για το Animal Welfare των παραγωγικών ζώων και στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε αυτούς που παρανομούν.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ!

7 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι.
Μακάρι να παρθούν όλα αυτά τα μέτρα, αλλά αν δεν τα δω να γίνονται πράξη, δεν πιστεύω τίποτα.

Καλημέρα Λιονταρίνα και καλό Σαββατοκύριακο :)

OXΙά είπε...

Στο Νο 5 έκανε την πολιτική του κίνηση. Δεν είπε κάθετα απαγορεύται η πώληση όλων των ζώων από τα pet shop.Αν είναι δυνατόν να επιτρέπεται με νόμο να αγοράζονται ψυχές ανάλογα την μάρκα λες και είναι μπύρες. Και σαν να μην έφτανε αυτό μιλάει μόνο για εξωτικά ζώα. Τα χάσκι, τα Αγίου Βερνάρδου και όλα τα σκυλιά που δεινοπαθούν στο κλίμα της Ελλάδας δεν έχουν ψυχή;
Και βέβαια για να μην έρθει κόντρα με τους 1,500,000 ψηφοφόρους κυνηγούς θα απαγορεύσει το κυνήγι εκεί που πλέον δεν θα είχε κυνήγι. Το ήξεραν τι θα γίνει με τις φωτιές.Πλάκα μας κάνουν όλοι τους; Επειδή είναι 1.500.000 ηλίθιοι στην χώρα πρέπει το Κράτος να τους ανέχεται. Αν έχει τα κότσια ας απαγορεύσει το "σπορ του κυνηγιού".
Όσα για την στείρωση και αποπαρασίτωση των αδέσποτων που τα κονδύλια από την ΕΕ ήρθαν επί ΠΑΣΟΚ ,πήγαν σε δήμους και νομαρχίες επί ΠΑΣΟΚ έγιναν ψητά σε ταβέρνες αφού οι κτηνίατροι που έκαναν την δουλειά τους και πλήρωσαν τα φάρμακα από την τσέπη τους, ακόμη ψάχνουν που πήγαν τα κονδύλια που έφθασαν τότε στους Δήμους.
Μην τσιμπάς, Λεοντόκαρδε. Από μονάχοι μας είμαστε όλοι εμείς που παλεύουμε καθημερινά για το εκ γενετής δικαίωμα της αξιοπρέπειας που έχουν οι συγκάτοικοί μας στον Πλανήτη Γη, είτε βγουν οι μπλε είτε οι πράσινοι, οι κόκκινοι, οι ροζ, οι μαύροι.Αλλωστε για να γίνεις πολιτικός στην ημέρες μας πρέπει να σταματήσεις να είσαι Άνθρωπος.Την καλημέρα μου.

ΛΕΩΝ είπε...

Έτσι Λύκαινα, συμφωνώ !
Επίσης και σε σένα καλό Σαβ/κο!

ΛΕΩΝ είπε...

Οχιά,
Καθόλου δεν θα διαφωνήσω, με ολόκληρη την τοποθέτησή σου! Η ανάρτηση αυτή αφορά αυτούσια δημοσίευση των υποτιθέμενων θέσεων των κομμάτων. Στην προηγούμενη, με το link στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "παρατρίχα" αναφερόταν πως μόνο οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ απάντησαν στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου για τις θέσεις των υπολοίπων κομμάτων. Κι επειδή το βρήκα, θεώρησα σωστό να το αναρτήσω. Με σιγουριά ξέρω ότι δεν έχω να περιμένω τπτ από κανέναν, όπως το είπες, ότι κάνουμε μόνοι μας!
Σ ευχαριστώ πολύ που σχολίασες!

D.Angel είπε...

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!
Αντε να δούμε!
Φιλιά πολλά

OXΙά είπε...

Λέων, συγνώμη για τον εκνευρισμό μου αλλά δεν αντέχω άλλο να κάνουν πολιτική πάνω σε ψυχές. Ας την κάνουν στους ανθρώπους που έχουν επιλογές όχι στα πλάσματα που δεν μπορούν να αντισταθούν. Ένας πολιτικός δεν θα μου πέσει στα χέρια; Που θα πάει; Θα τον κάνω μία βόλτα σε ένα σφαγείο ζώων και πτηνών να δει τι σημαίνει απόγνωση.

korinoskilo είπε...

χαλαρωστε...... απο την μια η συμβωλη της πολητειας απο την αλλη εμεις.... μπορει να γινει εργο......

οσο για τους κινηγους ειναι θεμα παιδειας.... αν δεν φυγει αυτη η μαλακισμενη αντιληψη απο τους γονεις για τα ζωα.. μην περιμενουμε θαυματα

καλησπερες

Δημοσίευση σχολίου