• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Περισσότερα από 80.000 σπίτια, που βρίσκονται στις παραλίες της Αυστραλίας, αναμένεται να κινδυνεύσουν όχι μόνο από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, αλλά και από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η περιοχή του Western Point βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη ζώνη, όπου τα 18.000 ακίνητα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια, θα κινδυνεύσουν σε περίπτωση ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Στις πιο πάνω ανησυχητικές προβλέψεις κατέληξε μεγάλη έρευνα, που διεξήγαγε επιτροπή του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για τις κλιματολογικές αλλαγές και τις επιπτώσεις που αυτές θα έχουν σε ολόκληρη την χώρα.

Η έκθεση «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» και καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συνεργαστεί στενά με τις πολιτειακές κυβερνήσεις, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με τους υπάρχοντες υπολογισμούς, το 80% του πληθυσμού της Αυστραλίας κατοικεί κοντά στα παράλια της χώρας και πάνω από 711.000 διευθύνσεις κατοικιών βρίσκονται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη θάλασσα, ενώ το υψόμετρο που βρίσκονται τα πιο πάνω ακίνητα δεν ξεπερνά τα έξι μέτρα. Αν οι προβλέψεις επαληθευτούν, τότε σε ολόκληρη την Αυστραλία θα κινδυνεύσουν πάνω από 700.000 ακίνητα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια.

1 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

Ευρύνοος είπε...

Φανταστείτε στην Ελλάδα αν ανέβει η στάθμη της θάλασσας πόσες κατοικίες ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ θα χαθούν.. δεδομένου οτι όχι 6 μέτρα ύψος έχουν, αλλά πάνω στο κύμα ΑΚΡΙΒΩΣ!!

Δημοσίευση σχολίου