• Ένα πειραματόζωο νεκρό κάθε 8 δευτερόλεπτα!

    Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Animal Aid, σε κάποιο εργαστήριο ένα ανυπεράσπιστο ζώο θυσιάζεται… Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα…

  • ΧΩΡΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-κόμβους διακίνησης σπάνιων ειδών» μας λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», Λάζαρος Γεωργιάδης. Οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν την κατάσταση…

  • Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική…

    «Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε μια κόκκινη αλεπού στην περιοχή μελέτης μας, στην τούνδρα της Αρκτικής Ρωσίας, γιατί το είδος αυτό απαντάται πολύ σπάνια σε εδάφη στο Βορρά», δήλωσε στο BBC η ερευνήτρια…

  • Ανθρώπινα τέρατα στην Ρόδο...

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος», άγνωστοι «έριξαν» άγρια σκυλιά στο καταφύγιο μικρών ζώων και εν προκειμένω γατιών, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά μικρά γατάκια…


Δύο κορίτσια που κολύμπησαν στη λιμνούλα της αυλής τους μαζί με τα χελωνάκια τους ήταν τα πρώτα από τα συνολικά 107 θύματα σαλμονέλωσης που προερχόταν από τα φαινομενικά αθώα κατοικίδια, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αμερικανικές αρχές.

Η επιδημία της διετίας 2007-2008 έπληξε κυρίως παιδιά σε 34 πολιτείες, αναφέρει η έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Κανείς δεν πέθανε, όμως το ένα τρίτο των ασθενών χρειάστηκε νοσηλεία με σοβαρά συμπτώματα όπως κοιλιακό πόνο, εμέτους και αίμα στα κόπρανα. Μάλιστα ένα από τα δύο κορίτσια που κόλλησε τη σαλμονέλα κολυμπώντας εμφάνισε νεφρική ανεπάρκεια και πέρασε οκτώ ημέρες στο νοσοκομείο.

«Όλοι, από τους παιδιάτρους μέχρι τους άλλους επαγγελματίες της δημόσιας υγείας, πρέπει πραγματικά να τονίσουν ότι τα ερπετά, και ειδικά οι χελώνες, είναι πηγή μολύνσεων με σαλμονέλα» υπογράμμισε η Δρ Τζούλιετ Χάρις, κύρια συγγραφέας της έκθεσης.

Τα μολυσμένα χελωνάκια, εξήγησε, συνήθως φαίνονται υγιή, ωστόσο το βακτήριο της σαλμονέλας που υπάρχει στα κόπρανά τους μπορεί εύκολα να περάσει στους ανθρώπους.

Οι ασθενείς που εξετάστηκαν είχαν όλοι προσβληθεί από το ίδιο στέλεχος σαλμονέλας, ένδειξη ότι το μικρόβιο είχε μεταδοθεί στις χελώνες κατά την αποστολή τους σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων, υπαίθριες αγορές και διαδικτυακά καταστήματα.

Λόγω του κινδύνου μετάδοσης σαλμονέλας όταν ένα παιδί βάζει στο στόμα του ολόκληρο το χελωνάκι, οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει από το 1975 την πώληση κατοικίδιων χελωνών με διάμετρο κάτω των 10 εκατοστών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν όμως ότι η απαγόρευση δεν τηρείται.

Έρευνα για την επιδημία συνεχίζει τώρα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

2 ΠΑΤΟΥΣΕΣ:

kakos lykos είπε...

"Λόγω του κινδύνου μετάδοσης σαλμονέλας όταν ένα παιδί βάζει στο στόμα του ολόκληρο το χελωνάκι..."

Μα έλεος!!!
Καταρχάς τι δουλειά έχει το χελωνάκι στα σαγόνια του καρχαρία...εεεεε του παιδιού ήθελα να πω, στραβομάρα έχουν οι μανάδες τους, τα γεννάνε και τα ξαμολάνε; Τα άλλα κάναν μπάνιο στην λιμνούλα με τις χελώνες, αυτό, περνάει την χελώνα για γλυφιτζούρι!!!

Και την πατούσα του σκύλου να βάλει στο στόμα του, τα ίδια και χειρότερα θα πάθει.

Πάνε καλά μωρέ; Ή λαλήσαν εντελώς;

Tyler Durden είπε...

καλά, τι άλλο θα ακούσουμε!

Δημοσίευση σχολίου